1. In 2000 stonden nog 204 cafés op caféplan,
maar hoeveel zijn er vandaag nog in Aalst? “Toch schrikken dat er zòveel gestopt zijn”
  PREMIUM
  Aalst

  In 2000 stonden nog 204 cafés op caféplan, maar hoeveel zijn er vandaag nog in Aalst? “Toch schrikken dat er zòveel gestopt zijn”

  Hoeveel cafés blijven er vandaag de dag nog over van de 204 cafés op het befaamde Aalsterse Caféplan van 2000 samengesteld door Jan Louies? Café- en geschiedenisliefhebber David Goossens zocht het uit en wat iedereen aanvoelt, is ook waar: de voorbije twee decennia werden massaal tapkranen afgesloten en gordijntjes voorgoed dichtgetrokken.
 1. Gents homokoppel getuigt over zinloos geweld op trein: “Zonder reden in gezicht getrapt. Conducteur zei achteraf dat we ons moesten gedragen”

  Gents homokoppel getuigt over zinloos geweld op trein: “Zonder reden in gezicht getrapt. Conducteur zei achteraf dat we ons moesten gedragen”

  Joram en Raphaël werden zondag op de trein aangevallen door een onbekende jongeman. Die had het koppel eerst een hele tijd gefilmd en deelde daarna een trap uit in het gezicht van Joram. “Het was duidelijk dat het om homofobie ging”, zegt hij. Na het incident stapten de jongens naar de spoorwegpolitie van Aalst en de politie van Gent, maar daar voelden zij zich niet gehoord. De korpschef onderzoekt nu wat de politie heeft gedaan en wat ze niet heeft gedaan.
 1. Voor het eerst is carnaval verboden door een pandemie: “Zelfs in de Tweede Wereldoorlog waren de restricties niet zo streng”
  PREMIUM
  Aalst

  Voor het eerst is carnaval verboden door een pandemie: “Zelfs in de Tweede Wereldoor­log waren de restric­ties niet zo streng”

  2021 zal de geschiedenisboeken ingaan als het eerste jaar dat carnaval werd geannuleerd door een pandemie. Historicus Wim Beelaert, die de geschiedenis van Aalst Carnaval bestudeerde, zegt dat we zonder twijfel historische tijden beleven. Al is het niet de eerste keer dat het (straat)carnaval, carnavalskostuums en de stoet werden verboden. “Machthebbers hebben door de eeuwen heen regelmatig carnaval aan banden proberen leggen”, zegt hij.
 2. Het wandelend archief van Eendracht Aalst is niet meer: “Door iedereen geliefd, jong of oud, jeugdspeler of topscorer”
  PREMIUM
  Aalst

  Het wandelend archief van Eendracht Aalst is niet meer: “Door iedereen geliefd, jong of oud, jeugdspe­ler of topscorer”

  Eendracht Aalst rouwt om clubicoon Yves Janssens, die op 63-jarige leeftijd is overleden na een strijd tegen kanker. Yves was geen speler, maar kende wel alle spelers uit de geschiedenis van Den Iendracht. Hij hield alle toeganksticketjes van alle wedstrijden die ooit gespeeld zijn door Eendracht Aalst bij, zijn foto-archief was onuitputtelijk, zijn truitjesverzameling impressionant. Yves - of Onderkroiper zoals ze hem op Eendracht Aalst noemen - was naast een wandelend archief ook huisfotograaf van het Pierre Cornelisstadion en enorm geliefd bij de club en supporters.
 1. Opnamestop ASZ campus Aalst: “Te veel patiënten en personeelsleden besmet, ook enkele gevallen van de Britse variant”
  Aalst

  Opnamestop ASZ campus Aalst: “Te veel patiënten en personeels­le­den besmet, ook enkele gevallen van de Britse variant”

  Wegens verschillende clusterbesmettingen in het ASZ op campus Aalst, zowel bij patiënten als bij personeelsleden van verschillende verpleegafdelingen, is het ziekenhuis genoodzaakt een algemene opnamestop voor campus Aalst in te roepen. “Dit om de veiligheid en gezondheid van alle patiënten en medewerkers te waarborgen. Deze opnamestop geldt voor alle uitstelbare zorg op campus Aalst”, aldus het ASZ. Vijf ziekenhuisafdelingen zijn gesloten.
 2. Buren verzamelen handtekeningen tegen nieuwe sociale woonwijk Lindeveld: “Niet slim om te bouwen op gronden die regelmatig overstromen”
  Aalst

  Buren verzamelen handteke­nin­gen tegen nieuwe sociale woonwijk Lindeveld: “Niet slim om te bouwen op gronden die regelmatig overstro­men”

  Het bouwproject Lindeveld in Hofstade van sociale huisvestingsmaatschappij Dewaco stuit op het zoveelste obstakel. In het verleden moesten al de appartementen uit de plannen geschrapt worden en waren er veel vragen rond bouwen in overstromingsgevoelig gebied. Nu verzamelen buurtbewoners bezwaren om te voorkomen dat de nieuwe woonwijk met 41 sociale woningen er komt.
 1. Jan (65) maakt 3D-print van Middeleeuws Aalst: “We zijn vergeten wat een prachtige stad het was in 1500"
  PREMIUM
  Aalst

  Jan (65) maakt 3D-print van Middel­eeuws Aalst: “We zijn vergeten wat een prachtige stad het was in 1500"

  Een echt monnikenwerk is het, de reconstructie van het Middeleeuwse Aalst. Het belfort en de Sint-Martinuskerk rolden al uit de 3D-printer, maar de volledige stad uit 1500 zal pas binnen twee maanden klaar zijn. Jan De Vos (65) dook in oude kaarten en plannen van Aalst en probeert nu de Middeleeuwse versie ervan tot leven te wekken. Het resultaat: een unieke blik op het verleden van de stad.
 1. Geen prinsenjaar voor Yordi in 2021, maar carnaval vanuit zijn luie zetel: “Misschien dat ik me zondag toch een beetje verkleed”
  PREMIUM
  Aalst

  Geen prinsen­jaar voor Yordi in 2021, maar carnaval vanuit zijn luie zetel: “Misschien dat ik me zondag toch een beetje verkleed”

  Had corona ons leven niet omgegooid, dan was de kans groot dat Yordi Ringoir (29) nu zondag de prins carnaval van Aalst was. Op 14 februari 2021 zal hij echter geen snoepjes uit een oldtimer gooien naar de kinderen aan de kant van de straat, maar kijkt Yordi thuis naar de carnavalsprogramma’s op de regionale zender. Uitstel is gelukkig geen afstel in de wereld van de prinsenverkiezing. “Als ze mij vragen of ik dit jaar meedoe, zeg ik ‘ja, maar’.”
 2. 300 autoliefhebbers verzamelen voor laatste rit voor verongelukte Ian (31): “Hartverwarmend hoe groots de tuningwereld is”
  PREMIUM
  Erpe-Mere

  300 autolief­heb­bers verzamelen voor laatste rit voor verongeluk­te Ian (31): “Hartver­war­mend hoe groots de tuningwe­reld is”

  Vrienden van Ian Michels (31) - de jonge papa van twee die om het leven kwam na een slippartij op de eerste sneeuw in Bambrugge - bezorgden hem zondagnamiddag een indrukwekkend afscheid. Ruim 300 autoliefhebbers schoven geduldig aan voor een laatste rit. “Het is het laatste wat ik nog kon doen”, vertelt organisator en voorzitter van carcrew ‘Slammed Cartel’ Jorn Schepens.