1. Vaccinatiecentrum Denderdal moet op 1 februari klaar zijn. Hoe verloopt een bezoek aan het vaccinatiecentrum?
  PREMIUM
  Aalst

  Vaccinatie­cen­trum Denderdal moet op 1 februari klaar zijn. Hoe verloopt een bezoek aan het vaccinatie­cen­trum?

  Op dit moment is er nog niet veel te zien in sporthal Denderdal in Erembodegem, maar op 1 februari moet die helemaal omgebouwd zijn tot een vaccinatiecentrum. Op 15 februari moet het centrum klaar zijn om mensen te ontvangen. Hoe zal nu een bezoek aan vaccinatiecentrum Denderdal verlopen? Op de gemeenteraadscommissie gaf de stad uitleg over de vaccinatieflow.
 2. Klacht tegen voorzitter koepel Aalsterse carnavalsverenigingen: “Omwille van antisemitische uitspraken”
  PREMIUM
  Aalst

  Klacht tegen voorzitter koepel Aalsterse carnavals­ver­e­ni­gin­gen: “Omwille van antisemiti­sche uitspraken”

  Unia onderzoekt een klacht tegen de voorzitter van de koepel van Aalsterse carnavalsverenigingen, die antisemitische uitspraken zou hebben gedaan op sociale media. Hij verwees op Facebook naar de Joodse gemeenschap onder meer smalend als ‘het uitverkoren ras’. Eind 2019 werd Aalst carnaval al geschrapt als Unesco-werelderfgoed na klachten van antisemitisme.
 3. Jan Van Huffel: “De blokkracht van Aalst was dubbel zo groot”

  Jan Van Huffel: “De blokkracht van Aalst was dubbel zo groot”

  Wisselvallig. Zo kan de vrijdagwedstrijd tussen Caruur Gent en Lindemans Aalst het best omschreven worden. Zwakke acties werden door de beide Oost-Vlaamse ploegen afgewisseld met hele sterke momenten. Aan de spelverdelers - hoewel zij beide geen eerste keus zijn - lag het niet. De passing bij Aalst was niet optimaal, maar hun sterkte in de blokkering maakte alles goed. De receptie bij Gent was uitstekend, maar ze deden daar te weinig mee.
 1. Wat was impact van corona op Aalsterse bevolking in 2020? “146 Aalsterse doden meer dan in een niet-coronajaar”
  PREMIUM
  Aalst

  Wat was impact van corona op Aalsterse bevolking in 2020? “146 Aalsterse doden meer dan in een niet-coronajaar”

  Hoeveel Aalstenaars zijn er nu eigenlijk gestorven aan het coronavirus sinds de start van de pandemie? Het is een vraag die regelmatig terugkeert wanneer we de dagelijkse update uit de Aalsterse ziekenhuizen publiceren met een overzicht van het aantal opgenomen coronapatiënten en coronadoden. Niet al die patiënten zijn Aalstenaars. Nieuwe cijfers van de stad werpen een verhelderend licht op de ware impact van corona op de Aalsterse bevolking.
 2. Clemence (88) en 113 andere bewoners woonzorgcentrum Sint-Job krijgen vaccin: “Ik heb geen minuut getwijfeld”
  PREMIUM
  Aalst

  Clemence (88) en 113 andere bewoners woonzorg­cen­trum Sint-Job krijgen vaccin: “Ik heb geen minuut getwijfeld”

  Clemence De Wit (88) liet zich donderdagmiddag het vaccin tegen corona toedienen, voor het oog van de fotografen en burgemeester Christoph D’Haese (N-VA). “Een belangrijk en hoopvol moment”, zei de burgemeester achteraf. Ook in Aalst is de vaccinatiecampagne nu van start gegaan. Tegen eind deze maand zullen alle bewoners van Aalsterse woonzorgcentra hun prik gekregen hebben.
 1. Britse variant in BSBO De Brug? “Nog geen uitsluitsel door leveringsprobleem analysemateriaal”
  Aalst

  Britse variant in BSBO De Brug? “Nog geen uitsluit­sel door leverings­pro­bleem analysema­te­ri­aal”

  Pas dit weekend weten we wellicht met zekerheid of er leerlingen of leerkrachten van BSBO De Brug besmet zijn met de Britse variant van het coronavirus. Een aantal testen in het labo van het UZ Gent moeten herhaald worden.“De screening van de stalen loopt vertraging op door een leveringsprobleem van producten die we nodig hebben voor de analyse van de stalen”, zegt het ziekenhuis vrijdag.
 2. Steeds meer Aalsterse gezinnen hebben leefloon nodig om rond te komen (en daar heeft de coronacrisis veel mee te maken)
  Aalst

  Steeds meer Aalsterse gezinnen hebben leefloon nodig om rond te komen (en daar heeft de coronacri­sis veel mee te maken)

  Het aantal Aalsterse leefloongerechtigden is gestegen en daar heeft de coronacrisis een groot aandeel in. In december 2020 telde het OCMW 675 personen met een leefloon. “Exact een jaar eerder waren dat er 617. Er is dus een corona-impact. De voorlopige piek lag in juni met 691 leefloongerechtigden. Nadien kende het cijfer dus een kleine terugval”, bevestigt schepen van Sociale Zaken Sarah Smeyers (N-VA).
 1. Komt vaccinatie dit jaar op tijd om carnaval volgend jaar te redden?: “Tegen september moeten we aan onze praalwagens kunnen beginnen, anders is er weer geen stoet”
  PREMIUM
  Aalst

  Komt vaccinatie dit jaar op tijd om carnaval volgend jaar te redden?: “Tegen september moeten we aan onze praalwa­gens kunnen beginnen, anders is er weer geen stoet”

  In 2021 slaan we Aalst carnaval over, maar kunnen de carnavalisten dit jaar wel een wagen bouwen voor carnaval 2022? Aalst viert een heel jaar carnaval, wordt wel eens gezegd, en sommige groepen beginnen in niet-coronatijden al in april aan hun wagen en kostuums. In carnavalsmiddens wordt september als uiterste datum gezien om te starten met de bouw van een carnavalswagen, maar kan dat dit jaar wel? Want pas tegen eind 2021 zal iedereen gevaccineerd zijn.