1. Elk jaar minder criminele feiten, toch was het onveiligheidsgevoel nooit groter: “Een Aalstenaar kan moeilijk om met de verkleuring van de stad”
  Aalst

  Elk jaar minder criminele feiten, toch was het onveilig­heids­ge­voel nooit groter: “Een Aalstenaar kan moeilijk om met de verkleu­ring van de stad”

  Multiculturaliteit is niet gelijk aan multicriminaliteit in Aalst. Uit de statistieken van de Stadsmonitor van de Vlaamse overheid blijkt dat 24% van de bevolking van buitenlandse afkomst is, maar het aantal criminele feiten daalt jaarlijks. En toch voelde de Aalstenaars zich nooit onveiliger. “Een Aalstenaar kan moeilijk om met de verkleuring van zijn stad.”
 1. Beklim de Muur van Geraardsbergen of volg het spoor van de schiptrekkers: met de fiets dwars door de Denderstreek
  PREMIUM
  Denderstreek

  Beklim de Muur van Geraards­ber­gen of volg het spoor van de schiptrek­kers: met de fiets dwars door de Dender­streek

  Fietsen is hot: sinds de uitbraak van corona hebben we niet alleen te voet onze regio verkend, maar ook de fiets werd massaal vanonder het stof gehaald en opgelapt. Omdat fietsen gezond is en je zo je gewicht onder controle kunt houden, selecteren we voor jou zeven mooie fietsroutes in de Denderstreek. Lees hier meer over de mooiste fietsroutes van Vlaanderen.
 2. Eva vormt danscafé Promille om tot foodbar L’Ost & Stories: “Alles is anders, maar ik ben dezelfde gebleven”
  PREMIUM
  Aalst

  Eva vormt danscafé Promille om tot foodbar L’Ost & Stories: “Alles is anders, maar ik ben dezelfde gebleven”

  Eva Dewulf (47) zegt het nachtleven vaarwel. Het legendarische danscafé Promille, waar meer dan twee decennia Aalstenaars tot diep in de nacht uitgingen, heeft een grondige transformatie ondergaan. L’Ost & Stories heet de nieuwe trendy foodbar van Eva. “Met al die gezellige terrassen wordt de Kerkstraat stilaan een beetje de Rue De Boucher van Aalst”, zegt ze. Eva Dewulf vertelt over haar nieuw leven en haar nieuwe tophorecazaak.
 1. Sportief verantwoordelijke Karel Baillius en financieel medewerker Geert Angenon nemen ontslag bij Eendracht Aalst Ladies
  vrouwenvoetbal super league

  Sportief verantwoor­de­lij­ke Karel Baillius en financieel medewerker Geert Angenon nemen ontslag bij Eendracht Aalst Ladies

  Opschudding bij Eendracht Aalst Ladies, waar sportief verantwoordelijke Karel Baillius en financieel medewerker Geert Angenon ontslag namen. CEO Johnny Dierick stopt zijn activiteiten, maar wordt wel erevoorzitter. De werking van de vrouwenafdeling van de club komt als gevolg van de ontslagen volgens algemeen voorzitter Patrick Le Juste niet in het gedrang. “Het budget wordt met vijftig procent opgekrikt en de ambitie is play-off 1 spelen”, aldus de Aalsterse preses.
 1. Het leven van Kamiel Sergant (slot): “Steek je hand uit naar de mens tegenover je. Behandel hem als je vriend.”
  PREMIUM
  Aalst

  Het leven van Kamiel Sergant (slot): “Steek je hand uit naar de mens tegenover je. Behandel hem als je vriend.”

  Oilsjteneers, doeme voesj?!’ Met die woorden zette Kamiel Sergant elk jaar met de popverbranding de Grote Markt van Aalst in vuur en vlam. De keizer van het carnaval is niet meer, maar wat een mooi leven heeft hij gehad. Mooi, omwille van de weerbaarheid wanneer het minder ging en de compassie die hij toonde voor wie het minder goed had. Deze week blikken we terug op de 86 jaar dat Kamiel Sergant bij ons was. Vandaag: Mensen Helpen Mensen.
 1. 8-jarige jongen verdronken in Erpe-Mere tijdens wedstrijd Rode Duivels op groot scherm
  Erpe-Mere

  8-jarige jongen verdronken in Erpe-Mere tijdens wedstrijd Rode Duivels op groot scherm

  In het Oost-Vlaamse Erpe-Mere is zaterdagavond een achtjarige jongen verdronken. De knaap was met zijn 11-jarige zus en ouders afgezakt naar ’t Vissershof in Mere om daar de wedstrijd van de Rode Duivels te zien. Helaas belandde hij in de grote visvijver, maar werd dat niet meteen opgemerkt. Toegesnelde brandweerduikers vonden de jongen uiteindelijk onder water. Hij kon niet meer gereanimeerd worden.
 2. ‘Kiekebisj’ bij afscheid van Kamiel Sergant: “Bedankt kammeroot voor wie je was, wij proberen voesj te doen”
  Aalst

  ‘Kiekebisj’ bij afscheid van Kamiel Sergant: “Bedankt kammeroot voor wie je was, wij proberen voesj te doen”

  Aalst heeft in de kerk van zijn Mijlbeek op passende wijze afscheid genomen van carnavalskeizer Kamiel Sergant (86), vriend van alle mensen en steunpilaar van zovele stadsgenoten. Er waren mooie woorden van dochters en kleinkinderen en van burgemeester Christoph D’Haese en oud-burgemeester Anny De Maght. Op het einde van de mis weergalmde zijn legendarische kreet ‘Doeme voesj?!’ door de boxen en was er dankzij de doedelzakspelers een echt kiekebisj-moment. Een mooier afscheid van zo een mooi leven bestaat niet.
 1. Speelbos ter nagedachtenis aan verongelukte peuter Ilias kómt er: “Kinderen van natuur laten genieten zoals onze zoon dat deed”
  PREMIUM
  Lede

  Speelbos ter nagedachte­nis aan verongeluk­te peuter Ilias kómt er: “Kinderen van natuur laten genieten zoals onze zoon dat deed”

  Het speelbos ter nagedachtenis van de betreurde Ilias (2) komt er. De crowdfunding die de ouders van de verongelukte peuter daarvoor opzetten, is een enorm succes. Na minder dan twee dagen is de nodige 35.000 euro intussen al binnen. "Het speelbos moet andere kinderen de kans geven om met evenveel avontuur en verwondering van de natuur te genieten zoals Ilias deed."
 2. Het leven van Kamiel Sergant (3): ‘Iendracht Veroit’ en De Kamillekes
  PREMIUM
  Aalst

  Het leven van Kamiel Sergant (3): ‘Iendracht Veroit’ en De Kamillekes

  Oilsjteneers, doeme voesj?!’ Met die woorden zette Kamiel Sergant elk jaar met de popverbranding de Grote Markt van Aalst in vuur en vlam. De keizer van het carnaval is niet meer, maar wat een mooi leven heeft hij gehad. Mooi, omwille van de weerbaarheid wanneer het minder ging en de compassie die hij toonde voor wie het minder goed had. Deze week blikken we terug op de 86 jaar dat Kamiel Sergant bij ons was. Vandaag: De Kamillekes en Iendracht Veroit
 3. Het leven van Kamiel Sergant (deel 2), keizer voor eeuwig en drie dagen: “Hij zorgde voor de Oilsjterse dialectrevolutie”
  PREMIUM
  Aalst

  Het leven van Kamiel Sergant (deel 2), keizer voor eeuwig en drie dagen: “Hij zorgde voor de Oilsjterse dialectre­vo­lu­tie”

  Oilsjteneers, doeme voesj?!’ Met die woorden zette Kamiel Sergant elk jaar met de popverbranding de Grote Markt van Aalst in vuur en vlam. De keizer van het carnaval is niet meer, maar wat een mooi leven heeft hij gehad. Mooi, omwille van de weerbaarheid wanneer het minder ging en de compassie die hij toonde voor wie het minder goed had. Deze week blikken we terug op de 86 jaar dat Kamiel Sergant bij ons was. Vandaag: van carnavalist tot keizer.