Vadis Odjidja (midden) in actie tegen Dynamo Kiev.
Volledig scherm
Vadis Odjidja (midden) in actie tegen Dynamo Kiev. © Photo News

Vadis Odjidja (AA Gent): “We maken nog een kans, Kiev is geen wereldploeg”

AA Gent maakte het zichzelf knap lastig om nog in de groepsfase van de Champions League te geraken. De Buffalo’s verloren in eigen huis met 1-2 van Dynamo Kiev en lijken zo hun eerste grote doel van dit seizoen niet te halen. Ondanks de dramatische uitgangspositie koesteren kapitein Vadis Odjidja en doelman Davy Roef toch nog iets meer dan een sprankeltje hoop.

 1. Pijnlijk: Gent-doelman Bolat blijft Europees geschorst door administratieve blunder

  Pijnlijk: Gent-doel­man Bolat blijft Europees geschorst door administra­tie­ve blunder

  Sinan Bolat reist niet mee naar Slovan Liberec. De doelman van AA Gent heeft bij UEFA namelijk nog steeds een schorsing van drie speeldagen openstaan. Omwille van de schorsing die hij met Antwerp opliep, zette AA Gent Bolat niet op de Europese lijst voor de voorrondeduels in de Champions League tegen Rapid Wien (1 match) en Dynamo Kiev (2 matchen), waarin Davy Roef het doel van de Buffalo’s verdedigde en Colin Coosemans als stand-in fungeerde.
 2. AA Gent procedeert tegen schorsing Bolat
  AA Gent

  AA Gent procedeert tegen schorsing Bolat

  AA Gent zette Sinan Bolat niet op de lijst voor de Europese voorrondes - hij was toch drie matchen geschorst - maar UEFA oordeelt dat hij op de lijst moest staan om zijn schorsing uit te zitten. Daarom gaat die nu pas in. Gevolg: Gent heeft naast Roef de jonge keepers Jochmans (17) en Vanden Borre (16) op de bank, omdat er op de lijst voor de groepsfase geen plaats was voor Coosemans. Gent hoopt Bolat alsnog inzetbaar te krijgen voor de match tegen Hoffenheim, volgende week. “We hebben op 27 augustus de vraag gesteld hoe het zat met die schorsing, UEFA heeft daar met een zeer onduidelijke communicatie op gereageerd. Daarom dachten onze juristen dat Bolat niet op de lijst moest staan voor de voorrondes. We hebben intussen een procedure lopen”, vertelt Michel Louwagie.