Sven Kums kan met AA Gent Europees voetbal afdwingen op het veld van KV Mechelen.
Volledig scherm
Sven Kums kan met AA Gent Europees voetbal afdwingen op het veld van KV Mechelen. © BELGA

Kums kan troostprijs pakken na turbulent seizoen: “Blij word ik niet van op de bank te zitten”

AA GentNa een turbulent seizoen kan AA Gent toch nog eindigen met een Europees ticket als troostprijs. Voor de Buffalo’s is de opdracht duidelijk. Winnen op KV Mechelen en de voorrondes van de nieuwe Conference League zijn een feit. Elke andere uitslag stuurt Malinwa Europa in. Sven Kums(33) voelt als een van de ervaren rotten geen stress in de spelersgroep.

0 reacties

 1. Goeie humor: op de taart van Hein Vanhaezebrouck staat een verwijzing naar... de VAR
  AA Gent
  4

  Goeie humor: op de taart van Hein Vanhaeze­brou­ck staat een verwijzing naar... de VAR

  Hein Vanhaezebrouck heeft zijn contract bij AA Gent met twee jaar verlengd en daar hoort natuurlijk taart bij. En bij AA Gent hebben ze blijkbaar wel goeie humor. Zo staan er enkele foto’s op het snoepgoed en op één ervan (rechtsbovenaan op het beeld hierboven) zie je hoe een scheidsrechter - op aangeven van de VAR - naar het scherm aan de zijlijn staat te kijken. En laat de VAR nu niet meteen de beste vriend van de 58-jarige oefenmeester zijn...
 2. Célestin De Schrevel viert profcontract bij AA Gent met profdebuut: “Jammer genoeg geen clean sheet”
  Voetbal 1A

  Célestin De Schrevel viert profcon­tract bij AA Gent met profdebuut: “Jammer genoeg geen clean sheet”

  Hein Vanhaezebrouck moest puzzelen na de blessure van Davy Roef. Met Sinan Bolat op weg naar de uitgang besloot hij z'n twee jonge doelmannen, Louis Fortin(20) en Célestin De Schrevel(20) elk een helft te gunnen. Célestin De Schrevel, die de beloften van de Buffalo’s mee naar de vijfde plek in de stand bracht, kreeg na de rust het meeste werk. Hij vierde met die wedstrijd ook z’n eerste profcontract.