Supportersclub Armada maakt banner voor Jess Thorup en de zorgverleners van het UZ Gent
Volledig scherm
Supportersclub Armada maakt banner voor Jess Thorup en de zorgverleners van het UZ Gent © Wannes Nimmegeers

Gentse supportersgroep bedankt ex-trainer Thorup persoonlijk met spandoek in aanloop naar topper tegen Genk

AA GentAlle ogen op de Ghelamco Arena vanavond. Jess Thorup brengt er met KRC Genk (voor het eerst) een bezoek aan zijn ex-club AA Gent. Een supportersgroep van de Buffalo’s wilde Thorup eren door spandoeken over de lege zitjes van de Ghelamco Arena te draperen, maar dat liet de club niet toe wegens “te demotiverend voor de eigen spelers”. Het hield enkele supporters niet tegen om hun ex-trainer in aanloop naar de wedstrijd toch even op te zoeken.

 1. Onze chef voetbal zag hoe grove fouten AA Gent de zege kostten tegen dramatisch Genk: “De Buffalo’s zijn in een vrije val”
  Play
  PREMIUM
  Belgisch voetbal

  Onze chef voetbal zag hoe grove fouten AA Gent de zege kostten tegen dramatisch Genk: “De Buffalo’s zijn in een vrije val”

  AA Gent was de betere ploeg, maar kreeg nog maar eens een opdoffer te verwerken: 1-2 verlies tegen Genk. Dat zag ook onze chef voetbal Stephan Keygnaert. “Grove fouten van Ngadeu en doelman Bolat maakten de miserie alleen nog groter, voor zover dat nog kan. Racing Genk heeft tenminste nog de hoop dat het play-off 1 kan halen.”
 2. Andreas Hanche-Olsen scoort bij AA Gentdebuut, maar krijgt er vijf binnen “Dit is bijna beschamend”

  Andreas Han­che-Ol­sen scoort bij AA Gentdebuut, maar krijgt er vijf binnen “Dit is bijna beschamend”

  Wegens een positieve Covidtest (tussen twee negatieve in, nota bene) van Michael Ngadeu na de interlandbreak, mocht Andreas Hanche-Olsen (23) op Cercle zijn debuut maken in het hart van de Gentse defensie. Zijn zaterdagnamiddag begon goed toen hij de gelijkmaker voorbij Cercledoelman Didillon kopte, maar in totaal kregen hij en zijn Buffalo’s er vijf om de oren. Geen leuke start voor de jonge Noorse verdediger.
 1. Zorgen voor Wim De Decker: corona velt halve Gentse defensie
  Jupiler Pro League

  Zorgen voor Wim De Decker: corona velt halve Gentse defensie

  Wim De Decker reist vanavond met grote defensieve problemen naar de Freethiel. Naast doelman Roef blijken ook Andreas Hanche-Olsen, Igor Plastun en Jordan Botaka een positieve coronatest te hebben afgelegd. Ook zij zijn dus out. Bovendien zijn Michael Ngadeu en Nurio onzeker. Ngadeu testte negatief op corona, maar hij is wel ziek. Het blijft afwachten of hij opgelapt geraakt. Nurio kampt nog met de gevolgen van een blessure net boven de knie, die hij opliep tegen Hoffenheim. Ook achter zijn naam staat nog een vraagteken. Dino Arslanagic staat ook nog aan de kant met een blessure. Wim De Decker heeft Cederick Van Daele - verdediger bij de beloften - aan zijn selectie toegevoegd. Hoe de Gentse defensie er op de Freethiel uit zal zien, is voorlopig een raadsel.
 1. Kompany ontevreden met nieuwe draw: "Onderscheidend vermogen ontbreekt"
  Play

  Kompany ontevreden met nieuwe draw: "Onder­schei­dend vermogen ontbreekt"

 2. Mourinho kraakt Europa League: "Groepsduels niet motiverend voor mijn spelers"
  Play

  Mourinho kraakt Europa League: "Groepsdu­els niet motiverend voor mijn spelers"