Volledig scherm
© BELGA

Bölöni voorgesteld bij AA Gent: “Natuurlijk hou ik van spektakel, maar je hebt ook resultaten nodig”

AA GentLaszlo Bölöni is deze namiddag voorgesteld als coach van AA Gent. De 67-jarige Roemeen neemt de fakkel over van de Deen Jess Thorup (50), die vanochtend werd ontslagen en het gelag betaalde voor de 0 op 6. Bölöni moet nu de torenhoge ambities van de Gentenaars zien waar te maken en start zaterdag met een uitwedstrijd bij... zijn ex-ploeg Antwerp. Bölöni: “Het is bijzonder om tegen hen te debuteren.” 

 1. AA Gent procedeert tegen schorsing Bolat
  AA Gent

  AA Gent procedeert tegen schorsing Bolat

  AA Gent zette Sinan Bolat niet op de lijst voor de Europese voorrondes - hij was toch drie matchen geschorst - maar UEFA oordeelt dat hij op de lijst moest staan om zijn schorsing uit te zitten. Daarom gaat die nu pas in. Gevolg: Gent heeft naast Roef de jonge keepers Jochmans (17) en Vanden Borre (16) op de bank, omdat er op de lijst voor de groepsfase geen plaats was voor Coosemans. Gent hoopt Bolat alsnog inzetbaar te krijgen voor de match tegen Hoffenheim, volgende week. “We hebben op 27 augustus de vraag gesteld hoe het zat met die schorsing, UEFA heeft daar met een zeer onduidelijke communicatie op gereageerd. Daarom dachten onze juristen dat Bolat niet op de lijst moest staan voor de voorrondes. We hebben intussen een procedure lopen”, vertelt Michel Louwagie.
 2. De Witte en Louwagie spraken spelers toe voor vertrek naar Liberec: “We verwachten een reactie”
  AA Gent

  De Witte en Louwagie spraken spelers toe voor vertrek naar Liberec: “We verwachten een reactie”

  Voor hun vertrek naar Liberec werden de spelers van AA Gent toegesproken door Ivan De Witte en Michel Louwagie. “De voorzitter en ikzelf hebben de spelers aangesproken op wat we gezien hebben op Cercle Brugge”, aldus Louwagie. “Er waren excuses: afwezigen, en niet van de minsten, 12 internationals die weg waren geweest. Maar we verwachten ten minste teamspirit en fighting spirit. Wij verwachten een reactie tegen Liberec. Dat betekent: zeker niet verliezen. Ons doel is om te overwinteren.”