1. Vierde explosie in week tijd: woning beschadigd in Ledeganckstraat in Borgerhout: “Je denkt intussen twee keer na voor je ‘s avonds de straat op gaat”
  Play
  Antwerpen

  Vierde explosie in week tijd: woning beschadigd in Borgerhout: “Je denkt intussen twee keer na voor je ‘s avonds de straat op gaat”

  De reeks aanslagen en explosies die Antwerpen de afgelopen weken hebben getergd lijkt een gebed zonder einde te worden. Woensdagnacht was het opnieuw zover, ditmaal in de Ledeganckstraat in Borgerhout. Daar ontplofte bij huisnummer 23 een zwaar springtuig, met enorme schade tot gevolg. Het bewuste pand blijkt de ouderlijke woning te zijn van de familie B., die bekend is in het drugsmilieu. Niemand was thuis tijdens de explosie, maar de talloze aanslagen beginnen hun tol te eisen bij de buurtbewoners. “Er moeten opnieuw wijkagenten ingezet worden.”
 1. Liliane Saint-Pierre wil niet van podium wijken tijdens opening Antwerp Pride: “Dan moet die ‘deejay’ na mij maar een nummertje minder draaien”
  Play
  ANTWERP PRIDE

  Liliane Saint-Pier­re wil niet van podium wijken tijdens opening Antwerp Pride: “Dan moet die ‘deejay’ na mij maar een nummertje minder draaien”

  Spannende opener voor de jubileumeditie van Antwerp Pride. De eerste act van het festival - Liliane Saint-Pierre - ging ruim over haar speeltijd en wilde met geen stokken van het podium wijken. Het kwam tot een klein akkefietje met de organisatie en presentator Aster Nzeyimana. “Dit gebeurt enkel in Vlaanderen, en ook alleen maar met vrouwen, ik blijf hier voor mijn part tot morgen staan.”
 1. Indiase man wint 22 jaar durende rechtszaak tegen spoorwegen over tickettoeslag van 25 cent

  Indiase man wint 22 jaar durende rechtszaak tegen spoorwegen over tickettoe­slag van 25 cent

  Tungnath Chaturvedi (66), een Indiase advocaat, wint na een 22 jaar lange strijd de rechtszaak die hij tegen de North East Railway (Gorakhpur) aanspon. De man moest 20 roepies (€ 0,24) extra betalen voor twee treinkaartjes die hij in 1999 kocht. Vorige week gaf de consumentenrechtbank de heer Chaturvedi eindelijk gelijk en verzocht de spoorwegen het bedrag met rente terug te betalen. “Het is niet het geld dat telt, maar de strijd tegen corruptie en voor gerechtigheid. Het was het waard”, zegt Chaturvedi aan de BBC.