Coronavi­rus

 1. Van meer sociaal contact tot een toekomstperspectief: dit ligt op tafel van het overlegcomité
  PREMIUM
  76

  Van meer sociaal contact tot een toekomst­per­spec­tief: dit ligt op tafel van het overlegco­mité

  9:51
 2. Ziekenhuizen zijn vierkant tégen versoepelingen: “Hier is de derde golf al begonnen”
  PREMIUM
  112

  Ziekenhui­zen zijn vierkant tégen versoepe­lin­gen: “Hier is de derde golf al begonnen”

  25 februari
 1. Maggie De Block tegen pas gevaccineerde arts: “U werd prioritair gevaccineerd om patiënten te kunnen helpen, niet om te dansen”

  Maggie De Block tegen pas gevacci­neer­de arts: “U werd prioritair gevacci­neerd om patiënten te kunnen helpen, niet om te dansen”

  Een Franstalige arts postte gisteren op Twitter een blij en trots bericht dat ze haar coronavaccin had gekregen, en dat lokte vanavond een bizarre reactie uit bij Open Vld-Kamerfractieleider Maggie De Block. “U werd prioritair gevaccineerd als arts om patiënten te kunnen helpen, niet om te dansen”, zo klonk het kortaf. De arts in kwestie, Caroline Depuydt, reageert bijzonder teleurgesteld op De Blocks bericht.
 1. Online verkoop moet telers hopscheuten redden: normaal enkel in chique restaurants, maar nu met fikse korting op uw bord
  PREMIUM
  2

  Online verkoop moet telers hopscheu­ten redden: normaal enkel in chique restau­rants, maar nu met fikse korting op uw bord

  Om hun hopscheuten niet helemaal verloren te laten gaan, hebben heel wat telers in allerijl een webshop opgestart. Nu het seizoen van deze Belgische delicatesse van start gaat, dreigt een immens overschot: “Want in normale tijden verkopen wij 90% tot zelfs 100% van onze hopscheuten aan restaurants.” Alleen is de horeca nog steeds dicht en is het seizoen binnen een dikke maand alweer afgelopen. Lage prijzen voor particulieren moeten nu redding brengen.
 1. Kinderpsychiater Ilse Van Loy, de vrouw van Peter Van de Veire: “Ondertussen maak ik weleens een mopje over wat ons overkomen is”

  Kinderpsy­chi­a­ter Ilse Van Loy, de vrouw van Peter Van de Veire: “Ondertus­sen maak ik weleens een mopje over wat ons overkomen is”

  Ze is getrouwd met radiomaker Peter Van de Veire, heeft samen met hem zoontje Lex en werd dertien jaar geleden plusmama van zijn kinderen Jitske (27), Kato (24) en Hebe (21). Maar Ilse Van Loy is ook kinder- en jeugdpsychiater, en ze werkt hard om hulpbehoevende jongeren aan de therapie te helpen die ze nodig hebben. NINA sprak haar twee uur lang, over haar werk, haar mama zijn, haar jeugd en haar huwelijk.