1. Dader van aanslag waarbij ook Belgische Ann-Laure (31) omkwam, schuldig verklaard in VS

  Dader van aanslag waarbij ook Belgische Ann-Laure (31) omkwam, schuldig verklaard in VS

  De terrorist die in 2017 met een vrachtwagen inreed op een groep mensen in New York, is over de hele lijn schuldig bevonden. Dat oordeelde een volksjury in de federale rechtbank van Manhattan, zo berichten Amerikaanse media. Bij de aanslag kwamen acht mensen om het leven, onder wie ook Ann-Laure Decadt (31) uit het West-Vlaamse Oostnieuwkerke. De jury moet nu nog beslissen over de straf: hij riskeert de doodstraf.
 1. LIVE TRANSFERS. Vertessen optie bij Union, ook Antwerp geïnteresseerd - Vindt Anderlecht in Watford oplossing voor Hoedt?
  94

  LIVE TRANSFERS. Vertessen optie bij Union, ook Antwerp geïnteres­seerd - Vindt Anderlecht in Watford oplossing voor Hoedt?

  Een volledige maand januari is de wintermercato open en kunnen clubs in binnen- en buitenland opnieuw spelers aantrekken of van de hand doen. Dat er bij Anderlecht nog wel wat op stapel staat, is een open deur in trappen. Maar wat met de andere ploegen? Versterkt titelfavoriet Genk zich nog? Tast Paul Gheysens in de buidel in de hoop de Limburgers nog van de eerste plaats te stoten? En wat doet Club, nu het meer dan ooit duidelijk is dat er zal moeten geknokt worden voor een plek in play-off 1? Ook de grootste transfergeruchten en -deals uit het buitenland vind je in onze Transfer Talk terug.
 1. Ook Clinton, Bush en Obama gevraagd hun huis en garage te checken op geheime documenten

  Ook Clinton, Bush en Obama gevraagd hun huis en garage te checken op geheime documenten

  Het Amerikaanse Nationaal Archief heeft onder andere Bill Clinton, George Bush en Barack Obama gevraagd of ze alstublieft even in hun huis willen nagaan of ze niet nog ergens geheime regeringsdocumenten hebben liggen. Het archief heeft het opvallende verzoek per brief gestuurd naar alle laatste zes presidenten en hun vicepresidenten, na de vondst van documenten bij president Joe Biden, voormalig president Donald Trump en zijn vicepresident Mike Pence.
 1. Waarom Niels Destadsbader niet genomineerd is voor een MIA: “Ik heb wél op hem gestemd”
  Muziek

  Waarom Niels Destadsba­der niet genomi­neerd is voor een MIA: “Ik heb wél op hem gestemd”

  Vanavond worden de MIA’s uitgereikt en die kleuren Vlaamser dan ooit. Niels Destadsbader werd niet genomineerd voor een prijs. Hoe komt dat? ‘Play Café’ vroeg het aan HLN-journaliste Jolien Boeckx. “Er is altijd een jury die mag nomineren”, legt zij uit. “Dat zijn een 250-tal mensen uit de muziekindustrie. Per categorie mag je drie favorieten doorgeven. Afhankelijk van wie die mensen nomineren, wegen bepaalde stemmen niet op natuurlijk, als iedereen op dezelfde mensen gaat stemmen.” Of het terecht is dat Niels Destadsbader geen nominatie kon verzilveren? “Ik moet toegeven, ik had wel op hem gestemd", lacht Jolien. “Dus van mij had hij wel genomineerd mogen worden. Maar mijn stem zal niet opgewogen hebben tegenover de rest. De meerderheid beslist, hé.”
 1. “Ik smeek jullie, help mij”: Sumaya zit al 491 dagen thuis opgesloten, nu verzet ze zich in tranen tegen onderwijsverbod van taliban

  “Ik smeek jullie, help mij”: Sumaya zit al 491 dagen thuis opgesloten, nu verzet ze zich in tranen tegen onderwijs­ver­bod van taliban

  Sumaya zou dolgraag leren lezen en schrijven. Of zelfs maar leeftijdsgenoten ontmoeten. Maar dat mag ze allemaal niet, onder het strenge regime van de taliban in Afghanistan. En dus zit ze al 491 dagen thuis opgesloten. In tranen schreeuwt het meisje haar onmacht uit, maar ze heeft ook een belangrijke oproep voor haar lotgenoten. “Ik smeek jullie, help mij. Probeer zelf zo veel mogelijk thuis te studeren, zodat we op een dag kunnen opkomen voor onze basisrechten.”
 2. Kleine oogjes, massa’s felicitaties en smurfentaart voor Nicky Evrard op haar Gouden Dag: “Ik denk niet dat dit mijn laatste interview zal zijn”
  PREMIUM
  GOUDEN SCHOEN

  Kleine oogjes, massa’s felicita­ties en smurfen­taart voor Nicky Evrard op haar Gouden Dag: “Ik denk niet dat dit mijn laatste interview zal zijn”

  ‘The price of fame’. Nicky Evrard (27) werd vandaag - met kleine oogjes - van het ene naar het andere interview gesleurd. “Het is nog even wennen.” Gelukkig was er tussendoor ook tijd voor taart. En haar trofee was nooit ver uit de buurt, zelfs de mannenploeg van OHL kwam haar feliciteren. Een dag in het spoor van de kersverse Gouden Schoen.
 3. Wat is jouw ultieme masturbatietip? 40 Vlamingen verklappen: “De vibrator ‘Jouvence’ is next level”

  Wat is jouw ultieme masturba­tie­tip? 40 Vlamingen verklappen: “De vibrator ‘Jouvence’ is next level”

  Wat is jouw ultieme masturbatietip? Die vraag stelde vroedvrouw en auteur Uwe Porters (32) aan 37.000 Vlamingen op Instagram. Ze kreeg honderden anonieme reacties: we verzamelden de opvallendste en trekken er met Uwe een paar belangrijke lessen uit over ons seksleven. “Gebruik de Satisfyer én een gewone vibrator. Laat jezelf een paar keer bijna tot een hoogtepunt komen en ervaar dan de volledige climax.”