Uitbraak van Britse variant in Houthulst

 1. Uitbraak van Britse variant in Houthulst: al 110 mensen uit woonzorgcentrum besmet, ook voorziening voor personen met beperking getroffen Houthulst

  Al 110 mensen uit woonzorg­cen­trum besmet, ook voorzie­ning voor personen met beperking getroffen

  17:14
 2. Honderden, misschien al duizenden besmettingen met Britse coronavariant: “Zonder dat we het doorhebben is variant zich al goed aan het verspreiden”
  PREMIUM

  Honderden, misschien al duizenden besmettin­gen met Britse coronavari­ant: “Zonder dat we het doorhebben is variant zich al goed aan het versprei­den”

  14:31
 1. Confrontatie tussen politie en illegale demonstranten in Amsterdam: politie zet waterkanon in

  Confronta­tie tussen politie en illegale demonstran­ten in Amsterdam: politie zet waterkanon in

  Ondanks dat een betoging onder de naam ‘Nooit meer kabinet Rutte’ zondag in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam afgelast was, daagden er naar schatting zo’n duizend demonstranten op aan het Museumplein. Omdat zij maar bleven weigeren het plein weer te verlaten, is uiteindelijk een waterkanon ingezet. Ook treedt de oproerpolitie op, meldt de gemeente Amsterdam. Inmiddels is er een heftige confrontatie tussen politie en demonstranten.
 1. Antwerps koppel met drie cafés wil vrijwillig gaan werken in vaccinatiedorp: “Misschien kunnen we dáar een toog installeren en een vat aansluiten?”
  ANTWERPEN

  Antwerps koppel met drie cafés wil vrijwillig gaan werken in vaccinatie­dorp: “Misschien kunnen we dáar een toog installe­ren en een vat aansluiten?”

  Met een dag-, avond- en nachtcafé hebben zaakvoerders Christopher Van Loo (52) en Stephanie Stokhuyzen (32) een hele dag lang inkomsten in het hartje van Antwerpen. Maar dat is uiteraard buiten het virus gerekend. Het koppel stelt zich nu kandidaat als vrijwilliger in het grote vaccinatiedorp op Park Spoor Oost. “We doen dit ook voor onszelf, hoe sneller deze miserie voorbij is, hoe beter.”
 2. IN KAART. België kleurt minder rood, op Brussel na. Bekijk hier de situatie in uw regio

  IN KAART. België kleurt minder rood, op Brussel na. Bekijk hier de situatie in uw regio

  De stijging van het gemiddeld aantal coronabesmettingen in ons land vertraagt opnieuw. Op dagbasis is zelfs sprake van een stabilisatie. Brussel registreert nog altijd het grootste aantal nieuwe infecties met Covid-19 ten opzichte van de week ervoor, maar het gaat niet meer om een verdubbeling zoals eerder in de week. De verklaring van de hoge cijfers ligt deels in het toenemend aantal testen op het einde van de kerstvakantie, waarbij veel teruggekeerde reizigers positief werden getest. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
 1. IN BEELD. Alle Amerikaanse staten in hoogste paraatheid voor gewapende protesten in aanloop naar inauguratie Joe Biden

  IN BEELD. Alle Amerikaan­se staten in hoogste paraatheid voor gewapende protesten in aanloop naar inaugura­tie Joe Biden

  Alle 50 Amerikaanse staten en ook het District of Columbia (DC) staan op scherp voor mogelijk gewelddadige protesten dit weekend in aanloop naar de inauguratie van president-elect Joe Biden. Troepen van de Nationale Garde zijn massaal aanwezig in Washington DC om een herhaling van de dodelijke rellen van vorige week aan het Capitool te vermijden. Maar ook elders wordt de beveiliging opgeschroefd. De FBI waarschuwt voor mogelijke gewapende marsen door Trump-aanhangers in heel de VS.
 2. Vlaamse Charlotte treurt om de dood van papa Stanley Wade (The Trammps): “Ons weerzien was zo hartelijk dat we ons voornamen om het in 2020 over te doen. Helaas”
  PREMIUM
  Showbizz

  Vlaamse Charlotte treurt om de dood van papa Stanley Wade (The Trammps): “Ons weerzien was zo hartelijk dat we ons voornamen om het in 2020 over te doen. Helaas”

  ‘Disco Inferno’ van The Trammps klinkt voortaan iets droeviger door corona. Stanley Wade (75), de zanger-gitarist van de Amerikaanse band, overleed aan het virus en wordt dinsdag in New Jersey begraven. Online zal de uitvaart ook in Antwerpen met veel verdriet gevolgd worden door zijn Vlaamse dochter Charlotte Caus (32). “Ik heb enorm veel respect voor wat hij als artiest bereikt heeft, maar ben vooral heel trots dat hij mijn papa was.”