1. Belgische ouders “weigeren vliegticket te kopen voor zoon” en laten baby dan maar achter in Israëlische luchthaven
  Play

  Belgische ouders “weigeren vliegtic­ket te kopen voor zoon” en laten baby dan maar achter in Israëli­sche luchthaven

  In de Israëlische Ben Goerion-luchthaven in Tel Aviv zouden twee Belgische ouders zijn opgepakt nadat ze hun baby aan de incheckbalie hadden achtergelaten. Het koppel wou naar Charleroi vliegen met een vlucht van de luchtvaartmaatschappij Ryanair, maar zou hebben geweigerd om een vliegticket voor hun zoontje te kopen. De twee Belgen besloten dan maar om de baby gewoon in de steek te laten.
 1. Waar gaan de miljoenen naartoe en waarom stapt iedereen op? Stichting Harry en Meghan geeft eerste rapport vrij
  PREMIUM
  Royalty

  Waar gaan de miljoenen naartoe en waarom stapt iedereen op? Stichting Harry en Meghan geeft eerste rapport vrij

  Prins Harry (38) en Meghan Markle (41) delen voor het eerst een rapport over hun Archewell Foundation. In het verslag wordt onder meer berekend welke ‘wereldwijde impact’ hun stichting kon maken, al roepen de documenten ook nieuwe vragen op. Zo bleek dat verschillende leidinggevenden binnen Archewell de handdoek in de ring gooiden en vragen tegenstanders zich af naar waar, of beter naar wie, alle opgehaalde miljoenen vloeien. Dit is de Archewell Foundation, doorgelicht.
 2. Het overkomt niet enkel prinses Amalia: 52 lezeressen over de bodyshaming en nare reacties die ze moeten verteren

  Het overkomt niet enkel prinses Amalia: 52 lezeressen over de bodysha­ming en nare reacties die ze moeten verteren

  “Als ze mijn buik zien, zeggen ze: ‘O, ben je zwanger misschien?’” Niet alleen de Nederlandse kroonprinses Amalia (19) of BV's als Pommeline Tillière, Kato Callebaut en Julie Van den Steen maakten het al mee. Bodyshaming overkomt ook héél wat Vlaamse vrouwen, merkten we toen we onze lezeressen om een reactie vroegen. “Ik kreeg opmerkingen als: ‘Daar is de dikke zus.’”
 3. Hoe zal bitcoin reageren op de renteverhogingen van deze week? “Als er ruimte blijft voor hoop, kan de markt verder stijgen”
  PREMIUM

  Hoe zal bitcoin reageren op de renteverho­gin­gen van deze week? “Als er ruimte blijft voor hoop, kan de markt verder stijgen”

  De koers van de voornaamste cryptomunt bitcoin steeg in januari met 40 procent. Of die stijging de komende dagen en weken zal aanhouden, hangt ook grotendeels af van de renteverhogingen die de centrale banken vandaag en morgen zullen aankondigen. Welke invloed hebben de beslissingen van de Amerikaanse en Europese centrale bank op de bitcoin? En wat mogen we de komende uren en dagen verwachten? Expert Gwen Busseniers van de Cryptoschool blikt vooruit.
 1. KIJK. Fase met Feyenoord-doelman in een hoofdrol werd al miljoenen keren bekeken, maar is actie nu gigantisch onsportief of net geniaal?
  time-out
  2

  KIJK. Fase met Feyenoord-doel­man in een hoofdrol werd al miljoenen keren bekeken, maar is actie nu gigantisch onsportief of net geniaal?

  Een actie van Feyenoord-doelman Justin Bijlow van afgelopen weekend tegen Twente gaat de wereld rond. In een poging om te voorkomen dat opponent Virgil Misidjan met een snelle ingooi kon profiteren van onoordeelkundig uitkomen van Bijlow, gooide de keeper met opzet een andere bal het veld in. Een enorm onsportieve actie volgens velen, geniaal volgens anderen.
 2. Ruim helft lokale besturen plant extra zones met snelheidslimieten tot 30 km/u
  34

  Ruim helft lokale besturen plant extra zones met snelheids­li­mie­ten tot 30 km/u

  Ruim de helft van de lokale besturen is van plan extra snelheidslimieten van 30 km/u of lager in te voeren, in veel gevallen nog dit jaar. Lokale besturen die een extra zone 30 plannen, kijken vooral naar stads- en dorpskernen en woonwijken. In slechts 1 op de 10 gevallen is het de bedoeling om de zone 30 in de volledige bebouwde kom in te voeren. Dat blijkt uit een bevraging bij de lokale besturen die het Departement Mobiliteit en Openbare Werken heeft uitgevoerd in opdracht van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld).
 1. 70 jaar geleden zette bres in Scheldedijk Kallo onder water: “Veel ellende maar tegelijk ook golf van solidariteit”
  PREMIUM
  Kallo

  70 jaar geleden zette bres in Schelde­dijk Kallo onder water: “Veel ellende maar tegelijk ook golf van solidari­teit”

  In de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 werden de lage landen getroffen door één van de zwaarste stormen uit de geschiedenis. In Nederland vielen daarbij 1.800 doden maar ook in ons land was er ellende. Grote delen van Kallo, Zwijndrecht en Melsele kwamen volledig blank te staan na een bres in de Scheldedijk. Precies 70 jaar later is de overstromingsramp nog niet vergeten.
 2. Agentschap Zorg en Gezondheid waarschuwt kustgangers: "Laat je kinderen niet spelen in het zeeschuim"
  1

  Agentschap Zorg en Gezondheid waarschuwt kustgan­gers: "Laat je kinderen niet spelen in het zeeschuim"

  PFAS is in wisselende concentraties in zeeschuim aanwezig. In het zeewater zelf werd nauwelijks PFAS aangetroffen. Dat blijkt uit onderzoek van VITO in opdracht van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Kustgangers hoeven zich geen zorgen te maken. Zolang je het zeeschuim niet in grotere hoeveelheden inslikt of er langdurig contact mee hebt, is het risico op te veel opname van PFAS zeer beperkt.
 1. Nieuw beeld van Stalin onthuld in voormalig Stalingrad

  Nieuw beeld van Stalin onthuld in voormalig Stalingrad

  In de Russische stad Volgograd, het voormalige Stalingrad, is een nieuw borstbeeld onthuld van Sovjetdictator Josef Stalin. Dit gebeurde tijdens een herdenking van de overwinning in de Slag om Stalingrad in 1943. De overwinning van het Sovjetleger op de Duitsers, werd een keerpunt in de Tweede Wereldoorlog en is dit jaar tachtig jaar geleden. De slag wordt nog altijd gezien als de bloedigste veldslag in de wereldgeschiedenis, met zo’n 2,2 miljoen doden in zes maanden tijd.
 2. Seriemoordenaar in Duitsland opgepakt die het blijkbaar gemunt had op bejaarden: “Zeker drie gepensioneerden vermoord”
  Play

  Seriemoor­de­naar in Duitsland opgepakt die het blijkbaar gemunt had op bejaarden: “Zeker drie gepensio­neer­den vermoord”

  In Duitsland is een man aangehouden die verdacht wordt van meerdere moorden op bejaarden. De seriemoordenaar zou de afgelopen jaren zeker drie gepensioneerden om het leven hebben gebracht, schrijft de Duitse krant ‘Bild’. De speurders zagen recent parallellen tussen drie zaken en kregen argwaan, onder meer omdat de slachtoffers drie oudere vrouwen uit dezelfde regio waren.
 3. “Russische raketten zitten nog steeds vol westerse onderdelen”: via deze kunstgrepen blijft technologie uit het Westen naar Rusland stromen ondanks sancties
  42

  “Russische raketten zitten nog steeds vol westerse onderdelen”: via deze kunstgre­pen blijft technolo­gie uit het Westen naar Rusland stromen ondanks sancties

  De Russische wapenindustrie is onderhevig aan zware westerse sancties. Maar toch draaien de fabrieken op volle toeren en slaagt Moskou er nog steeds in om nieuwe tanks en raketten te produceren. Het Oekraïense leger blijft bovendien westerse elektronische componenten ontdekken in wapens die door Russische soldaten aan het front zijn achtergelaten. Hoe is dit mogelijk?