1. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Strijd in oosten van Oekraïne neemt toe: Rusland zet ‘terminator-tanks' in en valt Sjevjerodonetsk aan

  LIVE. Strijd in oosten van Oekraïne neemt toe: Rusland zet ‘terminator-tanks' in en valt Sjevjerodo­netsk aan

  Volgens het Oekraïense leger concentreren de Russen zich steeds meer op de oostelijke regio’s Donetsk en Loehansk. Een woordvoerder van het Oekraïense ministerie van Defensie stelt dat de situatie verergert, en spreekt van “intense vuurgevechten” langs het front. Volgens de Russische minister van Defensie Sergej Sjojgoe is de verovering van Loehansk zo goed als afgerond. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
 1. Ze doet het: Delfine Persoon wint in Abu Dhabi na unanieme beslissing van jury en verovert WBC Silver-titel
  Play
  Boksen
  51

  Ze doet het: Delfine Persoon wint in Abu Dhabi na unanieme beslissing van jury en verovert WBC Sil­ver-ti­tel

  Ze heeft de klus geklaard. Delfine Persoon heeft in Abu Dhabi afgerekend met Elhem Mekhaled en veroverde zo de vacante WBC Silver-titel bij de supervedergewichten. Na tien bikkelharde ronden kwam er geen winnaar, de 37-jarige West-Vlaamse won na een unanieme oordeel van de jury. Als het spel correct wordt gespeeld, mag Persoon binnenkort tegen kampioene Alycia Baumgardner boksen voor de échte WBC-titel. “De meest begeerde en bekendste van alle boksbonden”, aldus Persoon.