1. Plopsa zoekt dringend meer dan 500 medewerkers en biedt bonus tot 10.000 euro nog voor je begint te werken
  Showbizz
  1

  Plopsa zoekt dringend meer dan 500 medewer­kers en biedt bonus tot 10.000 euro nog voor je begint te werken

  Met de zomervakantie in aantocht en de mogelijke versoepelingen van de capaciteiten, kampt Plopsaland De Panne momenteel met een groot personeelstekort. Het park is daarom dringend op zoek naar meer dan 500 medewerkers in de verschillende afdelingen. Daarnaast voert de Plopsa Group voor alle vaste vacatures opnieuw de ‘sign-on bonus’ in. Hiermee wil de groep potentiële werknemers overtuigen om voor Plopsa te kiezen door een bonus toe te kennen bij ondertekening van het contract. Deze bonus kan, afhankelijk van het contract, oplopen tot 10.000 euro.
 1. Van Gucht roept op om voorzichtig te blijven: “Stijgende cijfers in VK tonen dat trend nog steeds kan keren, ondanks zomer en ondanks vaccinaties”

  Van Gucht roept op om voorzich­tig te blijven: “Stijgende cijfers in VK tonen dat trend nog steeds kan keren, ondanks zomer en ondanks vaccina­ties”

  Viroloog Steven Van Gucht heeft vrijdagmorgen tijdens de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum en Sciensano opgeroepen om nog steeds de nodige voorzichtigheid in te bouwen nu er weer meer kan en mag en de coronacijfers samen met de bevolking steeds meer in een vakantiestemming komen. “De stijgende cijfers in het Verenigd Koninkrijk tonen aan dat de trend nog steeds kan keren, ondanks de zomer en ondanks de vaccinaties”, waarschuwde hij.
 2. LIVE. Crisiscentrum: “Coronacijfers nog steeds in vakantiestemming, maar opletten voor Deltavariant”
  7

  LIVE. Crisiscen­trum: “Coronacij­fers nog steeds in vakantie­stem­ming, maar opletten voor Deltavari­ant”

  Het aantal coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen is nog altijd stevig aan het afnemen. Ook het aantal nieuwe besmettingen blijft dalen en intussen heeft al meer dan de helft van de Belgen minstens één prik gekregen. Vandaag buigt het Overlegcomité zich opnieuw over de coronamaatregelen. Vooral voor de horeca is het uitkijken naar verdere versoepelingen. Volg al het nieuws over het coronavirus in onze liveblog.
 1. Snapchat verwijdert snelheidsfilter na link met fatale auto-ongevallen

  Snapchat verwijdert snelheids­fil­ter na link met fatale au­to-ongevallen

  Binnenkort zal de snelheidsfilter van de app Snapchat verdwijnen. Die filter laat gebruikers toe om met vrienden te delen hoe snel ze bewegen. Snapchat bracht de functie in 2013 uit, maar sindsdien heeft de filter volgens critici verschillende auto-ongevallen veroorzaakt. Om die reden werden al meerdere rechtszaken tegen het bedrijf aangespannen. Zo zouden een aantal jongeren de filter vooral gebruiken om op te scheppen over de snelheden die hun auto kan halen, met alle gevolgen van dien.
 1. Mondmaskerplicht op de schop in Nederland, Frankrijk, Italië en Oostenrijk - Annelies Verlinden wil leerlingen zonder mondkapje op school in september
  10

  Mondmasker­plicht op de schop in Nederland, Frankrijk, Italië en Oostenrijk - Annelies Verlinden wil leerlingen zonder mondkapje op school in september

  Mondkapjes hoeven niet meer vanaf 26 juni in Nederland, behalve dan op het openbaar vervoer en op het vliegveld. Dat adviseert het Outbreak Management Team (OMT) aan het Nederlandse kabinet, schrijft RTL Nieuws. In Frankrijk is een gelijkaardige afschaffing van de mondmaskerplicht sinds gisteren al een feit. Ook Italië en Oostenrijk willen volgen. De reden daarvoor is de gunstige evolutie van de coronacijfers. Ons land lijkt voorlopig de mondmaskerplicht pas in september te willen lossen. Vandaag is er een Overlegcomité gepland.
 1. De sekstape, scheidingen en een verborgen zwangerschap: alles wat je moet weten over de Kardashian-reünie
  Celebrities

  De sekstape, scheidin­gen en een verborgen zwanger­schap: alles wat je moet weten over de Kardashian-reü­nie

  Na twintig seizoenen komt ‘Keeping Up With The Kardashians’ tot een einde. Kim en co zaten nog één keer samen met talkshowpresentator Andy Cohen om hun opmerkelijke traject vol liefde, relatiebreuken, geld en onderlinge strubbelingen te bespreken in ‘Katch Up’. Daar deden ze heel wat verrassende onthullingen. Dit zijn de strafste dingen die elke Kardashian gezegd heeft op een rijtje.
 2. Dagje van buien en onweer, rukwinden tot 80 kilometer per uur mogelijk
  Play
  5

  Dagje van buien en onweer, rukwinden tot 80 kilometer per uur mogelijk

  Een eerste reeks van regen- en onweersbuien verlaat vrijdagochtend het land via Nederland. Nadien wordt het tijdelijk wat rustiger met enkele opklaringen, al kan er lokaal nog een bui zijn. Vrijdagnamiddag ontwikkelen zich nieuwe onweersbuien, vooral in het noorden en het noordwesten van het land. Die kunnen gepaard gaan met veel neerslag in korte tijd, hagel en ook rukwinden tot 80 kilometer per uur, zo meldt het KMI.