Coronavi­rus

 1. Feest met 45 personen in villa waar eerder al 76 personen werden betrapt Sint-Genesius-Rode

  Feest met 45 personen in villa waar eerder al 76 personen werden betrapt

  20:35
 2. LIVE. Politie grijpt in nadat er opnieuw te veel volk opdaagt op Brusselse Grote Markt - Voorzitter Nederlands Veiligheidsberaad roept op bij drukte iets te doen aan toeloop Belgen
  Play

  LIVE. Politie grijpt in nadat er opnieuw te veel volk opdaagt op Brusselse Grote Markt - Voorzitter Nederlands Veilig­heids­be­raad roept op bij drukte iets te doen aan toeloop Belgen

  21:03
 1. Ophef in tv-studio over Gaëlle (23), die openlijk coronamaatregelen aan laars lapt: “Ook dit jaar zal ik kerst samen met mijn familie vieren”

  Ophef in tv-studio over Gaëlle (23), die openlijk coronamaat­re­ge­len aan laars lapt: “Ook dit jaar zal ik kerst samen met mijn familie vieren”

  In het programma ‘C’est pas tous les jours dimanche’, op de Franstalige televisiezender RTL TVI, verklaarde de Waalse Gaëlle Salvé (23) nauwelijks rekening te houden met de huidige coronamaatregelen. Zo zei ze dat ze ook tijdens de feestdagen haar aantal nauwe contacten niet zal beperken, en zal feesten zoals ze dat altijd al gedaan heeft. Epidemioloog Marius Gilbert, die ook uitgenodigd was in de televisiestudio, reageerde meteen vol onbegrip.
 2. Trump geeft eerste interview sinds verkiezingen: “Het is heel moeilijk om een zaak voor Supreme Court te krijgen”

  Trump geeft eerste interview sinds verkiezin­gen: “Het is heel moeilijk om een zaak voor Supreme Court te krijgen”

  De Amerikaanse president Donald Trump heeft in zijn eerste interview sinds de Amerikaanse verkiezingen opnieuw geklaagd over onbewezen verkiezingsbedrog. In een telefoongesprek op Fox Business News dat ongeveer 45 minuten duurde, zei Trump aan anker Maria Bartiromo dat de verkiezingen zijn vervalst, maar dat rechters niet betrokken willen worden. Intussen is de hertelling in een tweede county in de staat Wisconsin afgelopen. Daarbij is de overwinning van de Democraat Joe Biden bevestigd.
 1. Marino Keulen (Open Vld): "Nederlandse politie moet maar controleren op Belgen die funshoppen"

  Marino Keulen (Open Vld): "Nederland­se politie moet maar controle­ren op Belgen die funshoppen"

  Op het nieuws dat de burgemeester van Maastricht wegens drukte, van onder meer van Belgen, code rood afkondigde voor het centrum in de stad, reageerde burgemeester Marino Keulen (Open Vld) van Lanaken dat de Nederlandse politie die Belgen, die voor het funshoppen de grens oversteken, maar moet tegenhouden, controleren en beboeten. "Wij gaan aan de grens geen statische controles meer houden, want dat veroorzaakt nodeloos tijdverlies en sociale drama's voor de mensen die zich wel aan de regels houden en alleen de grens oversteken voor het werk, studies, familiebezoek of voor mantelzorg", aldus burgemeester Keulen zondag.
 1. Slagerij Saerens biedt voor feestdagen geen bereide gerechten aan: “Haal af bij de lokale restaurants want zij hebben het nodig”
  PREMIUM
  Opwijk

  Slagerij Saerens biedt voor feestdagen geen bereide gerechten aan: “Haal af bij de lokale restau­rants want zij hebben het nodig”

  Sven Saerens (36) van de gelijknamige slagerij langs de Steenweg op Vilvoorde in Opwijk lanceert een opmerkelijk initiatief. Terwijl de meesten in deze periode ervoor zorgen zoveel mogelijk hun graantje te kunnen meepikken gaat hij zijn aanbod net inperken. “Bereide gerechten bieden we dit jaar niet aan”, zegt hij. “In plaats daarvan roepen we op om af te halen bij lokale restaurants. Zij hebben het nodig.”
 2. Grote honden definitief in beslag genomen na zoveelste bijtincident
  PREMIUM
  Ranst

  Grote honden definitief in beslag genomen na zoveelste bijtinci­dent

  Als u de afgelopen maanden over het wandelpad tussen de Profeetstraat en de Ranstsesteenweg heeft gelopen, kon u ze wellicht zelf een keer zien. Twee grote honden die los rondliepen en agressief reageerden op voorbijgangers. Volgens veel Ranstenaars terroriseerden ze al langer de omgeving en tot twee keer toe vielen ze ook een andere hond aan, waarvan een keer met dodelijke afloop. Na het tweede bijtincident afgelopen vrijdag zijn de beesten definitief in beslag genomen. Veel mensen vinden echter dat de politie en het gemeentebestuur veel te laks hebben gereageerd. “We hebben het gevoel dat de dode hond vermeden had kunnen worden, en dat is spijtig.”
 3. Onderzoek toont aan: faillissement legt ook grote druk op gezin en vrienden
  PREMIUM

  Onderzoek toont aan: faillisse­ment legt ook grote druk op gezin en vrienden

  De kost van een faillissement is niet enkel in geld uit te drukken. Uit nieuw onderzoek van de universiteiten van Leuven en Gent blijkt dat moeilijkheden in het bedrijf voor bijna de helft van de ondernemers ook een negatieve impact hebben op de band met familie en vrienden. Ook de zaak van Ronald ging failliet door corona: “Eigenlijk heb ik mijn privéleven al een jaar of zeven ‘on hold’ staan”.
 1. Michael Verschueren over extra aandelen: “Overname staat voorlopig niet op mijn bucket list”
  Play
  RSC Anderlecht

  Michael Verschue­ren over extra aandelen: “Overname staat voorlopig niet op mijn bucket list”

  Michael Verschueren, de gewezen sportieve baas van Anderlecht, heeft zijn positie binnen de club weer verstevigd. Maar een strategische zet moeten we daar niet achter zoeken, vertelde hij voor de camera van VTM Nieuws, vlak voor de topper tussen RSCA en Standard. “Ik ga mijn bijdrage leveren om de club te helpen, nu is het aan de meerderheidsaandeelhouders om tot een oplossing te komen.”
 1. De Feniks-wijn uit ‘Thuis’ wordt gebotteld op het domein van Gerry Calders: “We willen graag rondleidingen met de acteurs organiseren”
  PREMIUM
  TV

  De Fe­niks-wijn uit ‘Thuis’ wordt gebotteld op het domein van Gerry Calders: “We willen graag rondleidin­gen met de acteurs organise­ren”

  Het wijnhuis Stevenson, dat in ‘Thuis’ in de Withoeve gevestigd is en de voorbije weken erg vaak in beeld komt, bestaat natuurlijk niet echt. Maar de Feniks-wijn die er gebotteld, geschonken en gedronken wordt wél. Wie het gegiste druivensap zelf eens wil degusteren en de bijhorende wijngaard wil bezoeken, moet daarvoor naar Bekkevoort. Daar lopen ook Kobe, Waldek of Rosa regelmatig rond, want op het wijndomein Petrushoeve vinden alle buitenopnames van de dagelijkse fictiereeks plaats. “Ik heb zélf voorgesteld om de Feniks-wijn echt op de markt te brengen”, aldus eigenaar Gerry Calders.