1. Nucleaire waakhond FANC: “Verlenging levensduur twee jongste kerncentrales is mogelijk”
  31

  Nucleaire waakhond FANC: “Verlenging levensduur twee jongste kerncentra­les is mogelijk”

  Volgens het Federale Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) is het alvast op het vlak van veiligheid mogelijk om de levensduur van de twee jongste kerncentrales in ons land te verlengen. Dat staat in de analyse waar de federale regering net voor kerst om had gevraagd. De regering moet dan wel nog in de eerstvolgende maanden een definitieve beslissing nemen en de installaties moeten een update krijgen, klinkt het.
 2. Johnny de Mol neemt het op voor z’n tante Linda: “Jeroen Rietbergen is een ongelofelijke klootzak”
  Showbizz

  Johnny de Mol neemt het op voor z’n tante Linda: “Jeroen Rietbergen is een ongelofe­lij­ke klootzak”

  Johnny de Mol (43) heeft Jeroen Rietbergen (50), de intussen ex-vriend van z’n tante Linda (57), “een ongelofelijke klootzak” genoemd. Die uitspraak kwam er nadat Rietbergen heeft toegegeven dat hij seksueel grensoverschrijdend gedrag heeft vertoond bij ‘The Voice of Holland’. “Het is een lul-de-behanger (Nederlands woord voor een stommeling, red.). Maar tegelijkertijd moet ik ook zeggen dat we van hem houden”, zei hij geëmotioneerd in z’n talkshow ‘HLF8'.
 1. Mogelijk nieuwe zoektocht naar vermiste Nederlandse studente Tanja Groen

  Mogelijk nieuwe zoektocht naar vermiste Nederland­se studente Tanja Groen

  Nieuw en recent onderzoek heeft enkele plekken op de Strabrechtse Heide bij Heeze (Noord-Brabant) opgeleverd waar mogelijk de stoffelijke resten van de vermiste Tanja Groen begraven kunnen zijn. Het Nederlandse Openbaar Ministerie en de politie zijn hierover geïnformeerd door rechtspsycholoog Peter van Koppen na onderzoek door wetenschappers van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU). Dat heeft het OM in Maastricht maandagmiddag gezegd naar aanleiding van berichtgeving in ‘De Telegraaf’ en ‘De Limburger’.
 1. Bennett wil het niet meer hebben over Quick.Step: “Mijn focus ligt op mijn nieuwe ploeg”
  Wielrennen

  Bennett wil het niet meer hebben over Quick.Step: “Mijn focus ligt op mijn nieuwe ploeg”

  Zijn knie is geen probleem meer en over zijn ex-ploeg wil Sam Bennett het niet meer hebben. Met slaande deuren vertrok Bennett vorig jaar bij de Quick.Step-ploeg van Patrick Lefevere. Een knieblessure waar de manager geen geloof aan hechtte, de dreiging dat die de helft van zijn loon zou inhouden nadat de geblesseerde renner zich dan toch meldde voor het EK, het was allemaal niet bevorderlijk voor de goede verstandhouding tussen Bennett en zijn baas.
 2. AUSTRALIAN OPEN LIVE. Minnen uitgeschakeld, Flipkens emotioneel: “Misschien wel laatste match hier”
  Play
  Australian Open
  3

  AUSTRALIAN OPEN LIVE. Minnen uitgescha­keld, Flipkens emotioneel: “Misschien wel laatste match hier”

  Uiteindelijk toch geen Novak Djokovic in Melbourne, wel veel andere toppers. Rafael Nadal is op zoek naar een 21ste grandslamtitel en op recordjacht, maar dan moet hij wel voorbij onder anderen Alexander Zverev en vooral Daniil Medvedev. Bij de vrouwen is het uitkijken naar thuisspeelster Ash Barty en Naomi Osaka, net als naar de jonge Wimbledon-winnares Emma Raducanu (19). En wat doen de Belgen? Volg hier de eerste grandslam van 2022 op de voet.
 3. OPROEP. Torenhoge energiefactuur of viel het nog mee? Wij zoeken mensen en gezinnen die willen getuigen

  OPROEP. Torenhoge energiefac­tuur of viel het nog mee? Wij zoeken mensen en gezinnen die willen getuigen

  Jouw eindafrekening is binnen en je kan nu vergelijken met die van vorig jaar: wat hebben de hoge energieprijzen jou of jouw gezin nu uiteindelijk gekost? Wat heeft iets opgeleverd, wat deed jouw portemonnee de das om? Om een goed beeld te krijgen, zoeken we getuigenissen van zowel alleenstaanden als kleine en grote gezinnen, jong en oud, thuiswerkend of niet, in rijtjeshuizen, flats of villa’s, verwarmend met gas, stookolie, elektriciteit, kachel, warmtepomp ...
 1. Cian Uijtdebroeks (18) kijkt uit naar profdebuut bij BORA: “Sagan zei me dat ik kalm moest blijven”
  PREMIUM
  Wielrennen
  1

  Cian Uijtde­broeks (18) kijkt uit naar profdebuut bij BORA: “Sagan zei me dat ik kalm moest blijven”

  Het is Cian met een C, niet Kian met een K. Dat u het weet, want als de jonge Cian Uijtdebroeks zo goed is als ze zeggen, zult u de komende jaren nog veel over hem horen. Hij maakte furore bij de juniores, hij wordt al meteen met Remco Evenepoel vergeleken, hij is nog maar achttien en straks maakt hij zijn profdebuut in de Duitse WorldTour ploeg BORA-hansgrohe.