1. ONZE OPINIE. “De drugsmaffia deelt opnieuw een slag uit. Er is maar één antwoord: minstens even hard en zichtbaar terugslaan”
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. “De drugsmaf­fia deelt opnieuw een slag uit. Er is maar één antwoord: minstens even hard en zichtbaar terugslaan”

  Voor de tweede keer in amper een paar maanden tijd moeten Justitieminister Van Quickenborne (Open Vld) en zijn gezin onderduiken. Dreigingsniveau 4, wat wil zeggen dat de kans op een aanslag zeer nabij was. Dit is geen fait divers. Je kan schamper doen over burgemeester De Wever en zijn ‘war on drugs’, die ondertussen wel niet kan voorkomen dat er granaten afgaan in de straten van Antwerpen. Maar wie nu niet ziet dat het oorlog is, heeft het mis.
 1. Burgers steeds vaker met klachten naar Hoge Raad voor Justitie

  Burgers steeds vaker met klachten naar Hoge Raad voor Justitie

  De Hoge Raad voor Justitie (HRJ) heeft in 2021 in totaal 364 klachtendossiers afgesloten, goed voor 639 klachten in totaal. De advies- en onderzoekscommissies hebben zich voor 172 klachten bevoegd verklaard. Uiteindelijk zijn 45 klachten gegrond gebleken. Burgers vinden steeds vaker de weg naar de Raad met hun klachten over justitie, maar de meerderheid van de ingediende klachten behoort niet tot de bevoegdheid van de HRJ, blijkt donderdag uit het jaarverslag.
 1. Van Quickenborne vanuit safehouse: “Wat nu gebeurt, zal me op geen enkele manier afleiden”
  Play
  Kortrijk

  Van Quickenbor­ne vanuit safehouse: “Wat nu gebeurt, zal me op geen enkele manier afleiden”

  De buurt rond de woning in Kortrijk van Vincent Van Quickenborne (Open Vld) is weer een belegerde vesting, net zoals in september toen bleek dat er een plan was om de minister van Justitie te ontvoeren. Aanleiding zou een nieuwe dreiging zijn tegen Van Quickenborne. “Volgens onze bronnen zou het opnieuw een dreiging vanuit het drugsmilieu zijn”, zegt VTM NIEUWS-journalist Klaas Danneel. In een video op Instagram zegt Van Quickenborne dat hij en z’n gezin het goed stellen. “We zijn het intussen een beetje gewend, maar dat maakt het niet goed”, aldus de minister.
 1. En plots dobbert een Tesla tussen de Brugse zwanen: “Geen moment getwijfeld om de bestuurster uit het water te helpen”
  Play
  Brugge

  En plots dobbert een Tesla tussen de Brugse zwanen: “Geen moment getwijfeld om de bestuur­ster uit het water te helpen”

  Neen, dat hadden ze in Brugge nog niet gezien. Donderdagmiddag vergiste een oudere dame zich van pedaal, waarna ze met haar Tesla... tussen de zwanen belandde. Een groep stadsarbeiders was vlakbij aan het werk en schoot meteen te hulp om de vrouw uit het water te halen. “Al moesten we wel eens in onze ogen wrijven, want zoiets verwacht je niet”, zeggen de mannen.