1. Meer dan zestig arrestaties bij nieuwe rellen bij Minneapolis

  Meer dan zestig arresta­ties bij nieuwe rellen bij Minneapo­lis

  Meer dan zestig mensen zijn opgepakt tijdens rellen in Brooklyn Center aan de noordkant van de Amerikaanse stad Minneapolis. Volgens de politie maakten velen zich schuldig aan vernielingen en relschoppen en werden coronamaatregelen niet nageleefd. Het is voor de derde achtereenvolgende avond dat er ongeregeldheden zijn in de gemeente waar zondagmiddag een zwarte jongeman, Daunte Wright, werd doodgeschoten toen hij zich hevig tegen zijn arrestatie verzette.
 1. Bewoners kunnen ontkomen aan felle brand, samen met husky’s en zeven pups: “Mijn kamer was al gevuld met rook”
  Bavikhove

  Bewoners kunnen ontkomen aan felle brand, samen met husky’s en zeven pups: “Mijn kamer was al gevuld met rook”

  Een hevige brand heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een huis langs de Drieshoek in Bavikhove onbewoonbaar gemaakt. Bewoner Gregory Demeestere (42) werd gewekt door vreemde geluiden en kon zijn stiefbroer en diens partner wekken. “Ik was eerst gedesoriënteerd maar vond toen toch de weg naar beneden”, zegt Gregory. “Dat de honden gered zijn, is een opsteker.”
 2. Motorfiets in beslag genomen na levensgevaarlijke achtervolging : “Bestuurder had geen rijbewijs”
  Antwerpen

  Motorfiets in beslag genomen na levensge­vaar­lij­ke achtervol­ging : “Bestuurder had geen rijbewijs”

  Een motorrijder negeerde maandag een bevel van de politie, waarop een achtervolging is gestart met halsbrekende toeren van de vluchtende bestuurder. De agenten moesten uiteindelijk de achtervolging staken omwille van het gevaar voor de andere weggebruikers. Ze konden de man wel identificeren. Hij moet zich verantwoorden voor de politierechter en zijn motorfiets werd bestuurlijk in beslag genomen.