Volledig scherm
© UNKNOWN

United Airlines was niet nalatig op 9/11

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines is niet verantwoordelijk voor mogelijke veiligheidsproblemen op de luchthaven van Portland. Zo heeft een Amerikaanse rechter geoordeeld. Op 11 september 2011 geraakten in Portland kapers aan boord van een American Airlines-toestel dat zich even later in het WTC boorde.

 1. Donald Trump na 9/11: "Juichende moslims" en "Nu is mijn wolkenkrabber de hoogste van Manhattan"

  Donald Trump na 9/11: "Juichende moslims" en "Nu is mijn wolkenkrab­ber de hoogste van Manhattan"

  Voor hij de 'leider van de vrije wereld' werd, had de vastgoedmagnaat en realityster Donald Trump een en ander te zeggen over de aanslagen van elf september en het is niet overdreven te stellen dat die uitspraken controversieel waren. Zo schepte Donald Trump de dag van de aanslagen op dat zijn wolkenkrabber in Wall Street, de Trump Building, "nu het hoogste gebouw van downtown Manhattan" was. Trump was ook de enige die mensen had zien juichen in Jersey, in wijken "met een grote Arabische bevolking". Een bloemlezing uit Trumps bizarre uitspraken over de aanslagen van 9/11, waarbij 2.996 dodelijke slachtoffers vielen.
 1. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 2. Trump baseert zich op 16 jaar oud decreet om troepenmacht in Syrië en Irak te verantwoorden

  Trump baseert zich op 16 jaar oud decreet om troepen­macht in Syrië en Irak te verantwoor­den

  De Amerikaanse president Donald Trump heeft het wettelijke recht om Amerikaanse troepen voor onbepaalde duur in Syrië en Irak te houden, althans volgens het Pentagon en het ministerie van Buitenlandse Zaken in Washington. Volgens het internationaal recht is de VS-aanwezigheid in Syrië niet legaal, tenzij het morele principe van R2P (de verantwoordelijkheid om te beschermen) hoger wordt ingeschaald dan het wettelijke principe van de territoriale integriteit.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'