afp
Volledig scherm
© afp

Slachtoffer 9/11 bijna zestien jaar na aanslagen geïdentificeerd

Bijna zestien jaar na de aanslagen op 11 september 2001 heeft het forensische bureau van New York City een nieuw slachtoffer van de dodelijke aanslagen geïdentificeerd. Het lukte in maart 2015 voor het laatst om een overledene van 9/11 te identificeren.

 1. Koelkast met energielabel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfactuur
  vtwonen

  Koelkast met energiela­bel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfac­tuur

  Het energielabel op de koelkast laat zien hoeveel energie het apparaat verbruikt. Handig om te weten als je een nieuwe koelkast wilt aanschaffen. Voor het milieu en je portemonnee is het slim om te kiezen voor een koelkast die zo weinig mogelijk energie verbruikt. Daarom legt vtwonen.be je uit hoe je het energielabel op de koelkast leest, wat het betekent en hoe je energie bespaart.
 2. Brandweerheld 9/11 ruimde nog 8 maanden giftig puin en sterft bijna 16 jaar later

  Brandweer­held 9/11 ruimde nog 8 maanden giftig puin en sterft bijna 16 jaar later

  Raymond Joseph Pfeifer werd 59 jaar. De brandweerman uit Queens doorploegde in 2001 acht maanden lang het toxische puin van het World Trade Center in Manhattan, op zoek naar de stoffelijke resten van slachtoffers van de grootste terreuraanslag ooit op Amerikaanse bodem. Pfeifer werd zondag één van hen: hij overleed in Port Washington, New York, aan de complicaties van de kanker die hij bijna zestien jaar geleden opliep.
 1. Overzicht: 17 jaar na 9/11 is het World Trade Center nog steeds niet volledig heropgebouwd.

  Overzicht: 17 jaar na 9/11 is het World Trade Center nog steeds niet volledig heropge­bouwd.

  Afgelopen weekend werd in New York het Cortlandt Street Station opnieuw geopend. Het metrostation, dat onder de Twin Towers lag, werd vernietigd tijdens de aanslagen van 9/11. Met de opening van het metrostation, dat de toepasselijke naam WTC Cortlandt Station kreeg, zijn de grootste herstellingswerken intussen uitgevoerd. Toch is het World Trade Center zeventien jaar na de aanslagen nog altijd niet volledig heropgebouwd.
 2. Patricia was twee jaar toen haar moeder stierf bij 9/11, nu kijkt ze "een van de monsters" recht in de ogen

  Patricia was twee jaar toen haar moeder stierf bij 9/11, nu kijkt ze "een van de monsters" recht in de ogen

  Patricia Smith was twee jaar oud toen haar moeder stierf bij de aanslagen van 11 september 2001. Moira was de enige vrouwelijke agent van het politiekorps van New York die die dag het leven zou laten. Drie maanden later reikte toenmalig burgemeester Rudy Giuliani postuum een medaille voor moed en zelfopoffering uit. De foto van de peuter - in haar rode jurkje en met die blijk van waardering rond de nek - ging de wereld rond.