One World Trade Center in New York.
Volledig scherm
One World Trade Center in New York. © AFP

Overzicht: 17 jaar na 9/11 is het World Trade Center nog steeds niet volledig heropgebouwd.

Afgelopen weekend werd in New York het Cortlandt Street Station opnieuw geopend. Het metrostation, dat onder de Twin Towers lag, werd vernietigd tijdens de aanslagen van 9/11. Met de opening van het metrostation, dat de toepasselijke naam WTC Cortlandt Station kreeg, zijn de grootste herstellingswerken intussen uitgevoerd. Toch is het World Trade Center zeventien jaar na de aanslagen nog altijd niet volledig heropgebouwd.

1 reactie

 • Don Tessers

  4 jaar geleden
  Geld speelt geen rol. Wat wel een belangrijke rol heeft, hoe het zo ver heeft kunnen komen dat er twee hoge torens midden in het centrum het doelwit waren en dat er nog steeds halve waarheden worden verteld, dat er zoveel mensen het slachtoffer zijn geworden van halve waarheden en volle leugens. Dat deze slachtoffers en nabestaanden geen gerechtigheid mogen ervaren. Want er lopen nog meer indirect betrokken daders vrij rond.
 1. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 2. Dit vinden de nabestaanden van de 9/11 slachtoffers van Trumps moslimban

  Dit vinden de nabestaan­den van de 9/11 slachtof­fers van Trumps moslimban

  Amerikaans president Donald Trump heeft herhaaldelijk de aanslagen van 11 september 2001 aangehaald ter verantwoording van zijn inreisverbod voor vluchtelingen en inwoners van zeven moslimlanden. De terroristen achter 9/11 kwamen echter uit geen enkel van de geviseerde landen. Maar wat vinden de nabestaanden van de aanslagen van Trumps moslimban? Die willen niet dat de nagedachtenis van hun geliefden wordt gebruikt om vluchtelingen schade te berokkenen.