One World Trade Center in New York.
Volledig scherm
One World Trade Center in New York. © AFP

Overzicht: 17 jaar na 9/11 is het World Trade Center nog steeds niet volledig heropgebouwd.

Afgelopen weekend werd in New York het Cortlandt Street Station opnieuw geopend. Het metrostation, dat onder de Twin Towers lag, werd vernietigd tijdens de aanslagen van 9/11. Met de opening van het metrostation, dat de toepasselijke naam WTC Cortlandt Station kreeg, zijn de grootste herstellingswerken intussen uitgevoerd. Toch is het World Trade Center zeventien jaar na de aanslagen nog altijd niet volledig heropgebouwd.

1 reactie

  • Don Tessers

    3 jaar geleden
    Geld speelt geen rol. Wat wel een belangrijke rol heeft, hoe het zo ver heeft kunnen komen dat er twee hoge torens midden in het centrum het doelwit waren en dat er nog steeds halve waarheden worden verteld, dat er zoveel mensen het slachtoffer zijn geworden van halve waarheden en volle leugens. Dat deze slachtoffers en nabestaanden geen gerechtigheid mogen ervaren. Want er lopen nog meer indirect betrokken daders vrij rond.
  1. Foto’s tonen moment waarop president Bush hoort over aanslagen van 9/11

    Foto’s tonen moment waarop president Bush hoort over aanslagen van 9/11

    Het is vandaag exact 17 jaar geleden dat terroristen vier vliegtuigen kaapten en verschillende aanslagen pleegden op de Twin Towers in New York en het Pentagon in Washington. Een vierde aanslag mislukte. De toenmalige president van de Verenigde Staten, George W. Bush, gaf op het moment van de aanslagen een lezing in Florida. Foto’s, die pas jaren later werden vrijgegeven, tonen het moment waarop president Bush hoort over de aanval op de VS.