ap
Volledig scherm
© ap

Iconische foto exact 16 jaar oud maar 'Falling Man' nog altijd niet geïdentificeerd

Vandaag exact 16 jaar geleden maakte Richard Drew een iconische foto die de naam 'The Falling Man' meekreeg. Pogingen tot identificatie van de man in beeld leidden tot een mogelijke uitkomst. Maar formeel is de zogenaamde "jumper", die vallend van een van de WTC-torens zijn dood tegemoet gaat, nog altijd een onbekende. Het mysterie blijft.

 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 2. Dit vinden de nabestaanden van de 9/11 slachtoffers van Trumps moslimban

  Dit vinden de nabestaan­den van de 9/11 slachtof­fers van Trumps moslimban

  Amerikaans president Donald Trump heeft herhaaldelijk de aanslagen van 11 september 2001 aangehaald ter verantwoording van zijn inreisverbod voor vluchtelingen en inwoners van zeven moslimlanden. De terroristen achter 9/11 kwamen echter uit geen enkel van de geviseerde landen. Maar wat vinden de nabestaanden van de aanslagen van Trumps moslimban? Die willen niet dat de nagedachtenis van hun geliefden wordt gebruikt om vluchtelingen schade te berokkenen.
 3. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 1. Brandweerheld 9/11 ruimde nog 8 maanden giftig puin en sterft bijna 16 jaar later

  Brandweer­held 9/11 ruimde nog 8 maanden giftig puin en sterft bijna 16 jaar later

  Raymond Joseph Pfeifer werd 59 jaar. De brandweerman uit Queens doorploegde in 2001 acht maanden lang het toxische puin van het World Trade Center in Manhattan, op zoek naar de stoffelijke resten van slachtoffers van de grootste terreuraanslag ooit op Amerikaanse bodem. Pfeifer werd zondag één van hen: hij overleed in Port Washington, New York, aan de complicaties van de kanker die hij bijna zestien jaar geleden opliep.