Ray Pfeifer kreeg begin vorig jaar de sleutel van de stad New York. Naast hem staat komie Jon Stewart.
Volledig scherm
Ray Pfeifer kreeg begin vorig jaar de sleutel van de stad New York. Naast hem staat komie Jon Stewart. © AP

Brandweerheld 9/11 ruimde nog 8 maanden giftig puin en sterft bijna 16 jaar later

Raymond Joseph Pfeifer werd 59 jaar. De brandweerman uit Queens doorploegde in 2001 acht maanden lang het toxische puin van het World Trade Center in Manhattan, op zoek naar de stoffelijke resten van slachtoffers van de grootste terreuraanslag ooit op Amerikaanse bodem. Pfeifer werd zondag één van hen: hij overleed in Port Washington, New York, aan de complicaties van de kanker die hij bijna zestien jaar geleden opliep.

 1. Wat filmde deze officiële 9/11-fotograaf en is hij daarom voortvluchtig?
  HERNEMING

  Wat filmde deze officiële 9/11-fotograaf en is hij daarom voortvluch­tig?

  Na 11 september 2001 veranderde het leven van fotograaf Kurt Sonnenfeld spectaculair. Hij kreeg als een van de enigen volledige toegang tot ground zero, een paar dagen na de grootste terroristische aanslagen op Amerikaanse bodem ooit. Hij beweerde zaken te hebben gefilmd die bewijzen dat de Amerikaanse overheid op z'n minst op de hoogte was van de nakende terreur. Amper enkele maanden later werd hij verdacht van de moord op zijn vrouw. Sonnenfeld vluchtte naar Argentinië. Daar zit hij vandaag nog altijd. Evan Hughes zocht hem in juni in Buenos Aires op voor GQ. Naar aanleiding van de herdenking van de terreuraanslag nu vijftien jaar geleden, komt Sonnenfeld weer in het nieuws en hernemen wij dit artikel.
 2. Deze beelden van emotionele Bush tijdens 9/11 kregen we nog niet te zien

  Deze beelden van emotionele Bush tijdens 9/11 kregen we nog niet te zien

  De terreurdreiging heerst meer dan ooit over de hele wereld, maar het is alweer bijna 15 jaar geleden dat de VS de hel van 9/11 moest ondergaan. Er zijn opnieuw foto's vrijgegeven van die vreselijke dinsdag 11 september 2001, met focus op de toenmalige president George W. Bush. We zien hem de emoties verbijten naarmate de harde realiteit duidelijker wordt. Een selectie van wat de fotograaf zijn "reportage van een nachtmerrie" noemde.
 1. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.