WILDEREN

Brouwerij Wilderen brengt eerste Limburgse donkere rum op de markt

Roniek van Bree en Mike Janssen van Brouwerij Wilderen tonen hun nieuwe donkere rum 'Omerta', een primeur in Limburg. - Borgerhoff
Roniek van Bree en Mike Janssen van Brouwerij Wilderen tonen hun nieuwe donkere rum 'Omerta', een primeur in Limburg. - Borgerhoff

De brouwerij en alcholstokerij van Wilderen pakt uit met een Limburgse primeur. "Met onze 'Omerta' lanceren we de eerste donkere rum die in een Limburgse stokerij gemaakt wordt", vertellen Mike Janssen en Roniek Van Bree. Daarnaast vieren ze op 9 juli ook het vijfjarig bestaan van Brouwerij Wilderen. "Een mijlpaal voor ons."

"We zijn begin 2015 met het idee van een eigen donkere rum beginnen spelen en anderhalf jaar later is het eindelijk zo ver. Omerta is een blend van een geïmporteerde vijf jaar oude rum uit Jamaica met onze eigen Spirit, die we hier in Wilderen destilleren. Momenteel zijn er 10.000 flessen klaar. Die zijn vanaf nu te vinden bij de betere drankenhandelaar", zegt Janssen.

Waarom werd voor een rum gekozen? "Het is een erg toegankelijk drankje en voor ons is het weer iets nieuws. De Omerta bevat onder andere smaken van vanille, karamel en bourbonvaten. Je kan het gewoon 'on the rocks' drinken, maar even goed gemengd met cola, ginger beer of als basis van een cocktail gebruiken. Al moet je wel opletten, want door de zoete afdronk gaat hij vlot binnen", klinkt het lachend.

Vijfde verjaardag

Op 9 juli bestaat de brouwerij exact vijf jaar. "Een mooie mijlpaal voor ons, want vanaf dit jaar draaien we voor het eerst zonder verlies, wat we ook vooropstelden toen we aan dit avontuur begonnen. We hebben nu 25 voltijdse equivalenten in dienst en in de toekomst kan er weer geïnvesteerd worden."

Interesse uit China

Ook buiten de landsgrenzen worden de Wilderse brouwsels gesmaakt. "Zo is er momenteel interesse vanuit het Verre Oosten om onze bieren in China te verdelen. Twee maanden geleden won onze Wild Weasel Whisky zelfs een zilveren medaille op de San Francisco World Spirits Awards, dat kan je een beetje zien als de Oscars voor de sterke dranken. Een erg leuke erkenning voor al het harde werk." (WVB)

Meer nieuws uit Sint-Truiden

Populair op Regio

Recente foto's uit Sint-Truiden