LONDERZEEL

NA NIEUWE MOBILITEITSSTUDIE ZET PROVINCIE LICHT VOOR ZWEMBAD OP GROEN

Sportoase krijgt nu toch milieuvergunning

Het zwembad is al sinds december dicht en dat blijft nog zeker zo tot de zomer van 2018. - Lukas
Het zwembad is al sinds december dicht en dat blijft nog zeker zo tot de zomer van 2018. - Lukas

Het had wat voeten in de aarde, maar nu heeft de provincie toch een milieuvergunning afgeleverd voor de bouw van het nieuwe zwembad in Londerzeel. Zodra Sportoase de bouwvergunning op zak heeft, kan gestart worden met de bouw. Al overweegt actiecomité 'Zwembad' in beroep te gaan.

Burgemeester Sminate. - Photo News
Burgemeester Sminate. - Photo News

Sportoase diende midden juli al een milieuvergunningsaanvraag voor de renovatie van het zwembad in de Lijsterstraat in Londerzeel in. Op 10 november werd de behandelingstermijn van die aanvraag echter met twee maanden verlengd. Oorzaak was een te beperkte mobiliteitsstudie. Daarom moest de gemeente een nieuwe mobiliteitsstudie uitvoeren, op een moment waarop de bezoekersaantallen van het zwembad hoger liggen dan tijdens de eerste studie. "We hebben dan ook beslist om op verschillende momenten metingen uit te voeren", zegt burgemeester Nadia Sminate (N-VA). Begin december bezorgde de gemeente die nieuwe mobiliteitsstudie aan de bestendige deputatie. "Ook al waren we er vrij zeker van dat we de milieuvergunning zouden krijgen, toch was het nog afwachten."

Licht op groen

Gisteren zette de provincie het licht dan toch op groen. "Het is nu nog wachten op de bouwvergunning, die weldra afgeleverd zal worden, alvorens gestart kan worden met de werken", gaat Sminate verder. "Sportoase staat in ieder geval al klaar om de eerste spade in de grond te steken."

Het actiecomité 'Zwembad' overweegt ondertussen wel in beroep te gaan tegen de milieuvergunning. "We verwachten een forse toename van het aantal bezoekers aan het sportcomplex, wat voor de nodige hinder in de regio zal zorgen", zegt Luc Peeters, die niet tegen de renovatie van het zwembad is, maar het project veel te megalomaan vindt.

Burgemeester Sminate ligt naar eigen zeggen niet echt wakker van die mogelijke beroepsprocedure. "Het actiecomité zal al met nieuwe argumenten op de proppen moeten komen wil men het beroep ontvankelijk verklaard zien. Ik denk echter dat het moeilijk zal zijn om nieuwe argumenten te vinden."

Als alles volgens plan verloopt, dan duren de werken tot de zomer van 2018. Het zwembad sloot wel al zijn deuren op 31 december. Volgens de gemeente was het onmogelijk om het nog langer open te houden gezien de vele gebreken.

Meer nieuws uit Londerzeel

Recente foto's uit Londerzeel