LEUVEN

De Wijnpers volgt groei planten met 'hartslagmeter'

De sensor bij enkele planten in de school. - Foto Vertommen
De sensor bij enkele planten in de school. - Foto Vertommen

De provinciale school De Wijnpers in Leuven zal planten en gewassen voortaan continu monitoren met sensoren. Zo kunnen de leerlingen van de richting 'Planttechnische wetenschappen' veranderingen in het klimaat of manipulaties van een plant meteen in kaart brengen.

"Het Gentse bedrijf Phyto-IT was enthousiast om met ons, als eerste Belgische school, samen te werken in dit vernieuwende project. Aan de hand van metingen kunnen we vanaf nu onze teelt beter in de gaten houden en inspelen op stress, voeding of klimaatwijzigingen", zegt Lut Lambert, directeur van De Wijnpers. "Dankzij dit project gebruikt onze school de nieuwste technologie in haar studierichtingen en opleidingen en slaan we meteen een brug met bedrijven en de arbeidsmarkt",voegt Marc Florquin, gedeputeerde voor Onderwijs, er nog aan toe.

De Wijnpers start vanaf volgend schooljaar ook met de nieuwe studierichting Techniek en Wetenschappen. "We kiezen er bewust voor om deze opleiding heel breed aan te pakken", vult directeur Lut Lambert aan. "Onze leerlingen zullen de aangeleerde theorie zoveel mogelijk in de praktijk kunnen toepassen. We zetten daarom actief in op samenwerkingsverbanden met bedrijven." (BMK)

Meer nieuws uit Leuven

 • HEVERLEE

  Juwelen gestolen

  Een bewoner in de Termunckstraat in Heverlee ontdekte dinsdagochtend dat er ingebroken werd in zijn huis tijdens zijn afwezigheid. De ganse woning werd… Meer
 • LEUVEN

  Klimaatplannen goedgekeurd

  De Europese Commissie heeft de klimaatplannen van achttien Vlaams-Brabantse gemeenten goedgekeurd. De provincie Vlaams-Brabant en Interleuven hebben de… Meer
 • LEUVEN

  Oplichter aan het werk

  De Leuvense politie waarschuwt voor een oplichter die afgelopen maand al zeker twee slachtoffers heeft gemaakt. Meer

Recente foto's uit Leuven