LAUWE/WERVIK

Rafina neemt kaasgroothandel Triporteur over

De kaasgroothandel Triporteur op de hoek van de Robert Klingstraat en de Vagevuurstraat in Wervik is overgenomen door de voedingsgroothandel Rafina uit Lauwe. Jan Desmet, zijn echtgenote Helga Deloof en hun medewerkers gaan zich voortaan volledig toeleggen op hun kaasmakerij De Kazerij, waarmee ze bijna vier jaar geleden begonnen.

Met Jan Desmet staat al de derde generatie aan het roer. "Om de activiteiten van onze kaasmakerij, waar we vier jaar geleden mee begonnen, verder te kunnen ontwikkelen, zagen we ons genoodzaakt om de groothandel te verkopen", zegt Jan (43). "De kaasproductie is zo sterk gegroeid, dat we met plaatsgebrek kampen. Op vandaag produceren we in De Kazerij 1.000 ton kaas. Bovendien vraagt de sterke groei van onder meer de Flandrien Kaas, van 250.000 kilogram het eerste jaar naar meteen al een verdubbeling het volgende jaar, steeds meer van onze tijd, waardoor het ons opportuun leek om ons volledig te focussen op de kaasproductie."

De kaasgroothandel koos voor een overnemer die met dezelfde waarden haar groothandel verder kan uitbouwen. Rafina, gesticht in 1954, is een toonaangevende groothandel voor charcuterie, vers vlees, salades en bereide gerechten. Nu komt er daar dus kaas bij. Alle groothandelsactiviteiten van Triporteur zullen worden gecentraliseerd in Lauwe. "Voor de klanten zal er niets veranderen", aldus Jan. We zijn ervan overtuigd dat dit samengaan de start zal vormen van een nieuw succesverhaal. De elf personeelsleden van Triporteur gaan over." (DBEW)

Meer nieuws uit Kortrijk

Recente foto's uit Kortrijk