BISSEGEM/WEVELGEM

Burgerplatform vreest verkeer bij komst IKEA

Het burgerplatform Bouwen aan Beter Bissegem (BBB) dient een bezwaarschrift in, nu er een eerste openbaar onderzoek loopt rond het plan van de Zweedse meubelgigant voor een IKEA op Ter Biest in Wevelgem.

Het bezwaarschrift wordt door twaalf verenigingen gedragen en er komt een petitie bij de bevolking. De betrokkenen zeggen niet tegen de komst van IKEA te zijn, maar wel te vrezen dat de nu al moeizame doorstroming van verkeer in Bissegem nog problematischer zal worden. "Ook het verkeer op de ring rond Kortrijk stokt", zeggen Walther De Reuse en Rudy Dewilde namens het platform. "De verwachte problemen mogen niet geminimaliseerd worden, want IKEA verwacht op Ter Biest minstens 2 miljoen bezoekers per jaar. We vragen een degelijke mobiliteitsstudie", klinkt het.

12.000 m2 retailpark

Het burgerplatform krijgt steun van het stadsbestuur van Kortrijk. "De gemeenteraad vraagt unaniem aan de Vlaamse overheid om afzonderlijk van IKEA een bijkomend mobiliteitsonderzoek uit te voeren", zegt schepen van Mobiliteit Axel Weydts (sp.a), die zich verder niet wil uitspreken zolang het openbaar onderzoek loopt.

De Zweedse meubelgigant wil tegen 2019 met de bouw starten en plant naast de IKEA ook een retailpark van 12.000 m² met als opties een supermarkt en winkels rond mode, sport en vrije tijd, binnenhuisinrichting en elektronica. Het retailpark ligt echter moeilijk, omdat het de kleinhandel bedreigt. Ter Biest grenst aan Bissegem. (LPS)

Meer nieuws uit Kortrijk

Recente foto's uit Kortrijk