ST-ANDRIES/VARSENARE

Bestuurder (33) kritiek na klap tegen brugpijler langs E40

De BMW botste frontaal tegen een betonnen brugpijler. - Foto SDVO
De BMW botste frontaal tegen een betonnen brugpijler. - Foto SDVO

Een 33-jarige bestuurder uit Roeselare is zaterdagochtend levensgevaarlijk gewond geraakt bij een ongeval op de E40 in Sint-Andries. Djorn Dedryvere reed met zijn BMW een honderdtal meter in de grasberm en smakte tegen een brugpijler. "Het is bang afwachten", zegt zijn vriendin.

De bijzonder zware crash vond zaterdag in de vroege ochtend plaats op de E40, op de grens van Sint-Andries en Varsenare. Roeselarenaar Djorn Dedryvere (33) reed iets na 7 uur in de richting van de kust toen hij net voor de brug aan de Doornstraat de controle over het stuur van zijn zwarte BMW verloor. De auto reed met hoge snelheid nog een honderdtal meter verder over de grasberm om uiteindelijk tegen een brugpijler te knallen.

Gekneld

De klap was enorm: brokstukken van de brug lagen meters ver verspreid en de BMW van Djorn werd tot schroot herleid. De Roeselarenaar zat gekneld in de verhakkelde wagen en moest door de brandweer van Oostkamp en Brugge uit zijn benarde positie bevrijd worden. De man kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend en werd daarna in kritieke toestand overgebracht naar het AZ Sint-Jan in Brugge. De politie bracht intussen zijn vriendin op de hoogte. Voor haar was het afgelopen weekend - net als voor de familie van Djorn - nog bang afwachten. "We weten op dit moment niet hoe zijn toestand zal evolueren."

Niet glad

Naar de oorzaak van de crash blijft het vooralsnog gissen. De snelweg lag er op de plaats van het ongeval niet glad bij. Het Brugs parket besliste om geen verkeersdeskundige aan te stellen. "Er waren immers geen andere voertuigen bij het ongeval betrokken", klinkt het. (SDVO)

Meer nieuws uit Jabbeke