HERK-DE-STAD

ECHTGENOOT ZIET ONGEVAL TIJDENS LENTEFIETSTOCHT VOOR ZIJN NEUS GEBEUREN

Fietsster (72) verongelukt op 100 meter van huis

Marco Mariotti
Marco Mariotti

Het mooie weer bracht gisteren een pak fietsers op de baan, met helaas een slechte afloop in Herk-de-Stad. De 72-jarige Christiane Ruebens was nog maar net thuis vertrokken in de Rummenweg toen het op de hoek van de straat misliep. "Haar echtgenoot fietste net achter haar en zag alles gebeuren", klinkt het bij getuigen.

Slachtoffer Christiane Ruebens. - Marco Mariotti
Slachtoffer Christiane Ruebens. - Marco Mariotti

Het was rond 14 uur dat Christiane en haar man Jean besloten om een fietstocht te maken en te genieten van het mooie weer. Het koppel fietste de Rummenweg uit naar rechts de Sint-Truidersteenweg op. Christiane wilde niet veel later de weg oversteken om via het kleine fietspaadje richting de Houwijkerstraat te fietsen. Tijdens dat manoeuvre liep het mis.

Om nog onduidelijke reden fietste de oudere vrouw de straat over, maar merkte vermoedelijk te laat op dat er een auto vanuit het centrum gereden kwam. De bestuurster kon een aanrijding niet vermijden en schepte de fietsster op. Christiane vloog over de wagen en kwam aan de achterzijde hard op het asfalt terecht. Omstaanders en het voorbijrijdende verkeer stopten om de eerste hulp toe te dienen terwijl de MUG-arts in aantocht was. Alle hulp kwam uiteindelijk te laat.

De familie van de vrouw kwam meteen ter plaatse en zocht troost bij elkaar. - Marco Mariotti
De familie van de vrouw kwam meteen ter plaatse en zocht troost bij elkaar. - Marco Mariotti

Vergissing

Buurtbewoners en omstaanders reageerden geschrokken op de feiten, gezien de meesten Christiane kenden als buurtbewoonster. In een mum van tijd snelde heel wat familie toe. "We weten niet wat er exact is gebeurd, maar mogelijk heeft ze zich vergist bij het oversteken", vertelt een schoondochter ter plaatse. "Haar echtgenoot fietste een tiental meter achter haar, en zag het allemaal gebeuren. We vinden het verschrikkelijk. Hijzelf mankeert gelukkig niets." De man was wel in shock en kreeg water aangeboden van enkele buurtbewoners. Ook de vrouw die achter het stuur zat, was zwaar onder de indruk en reageerde emotioneel.

De politie liet de straat in beide richtingen afzetten, en liet de brandweer een tentje over het lichaam plaatsen. Familie die ter plaatse was en er nood aan had, mocht even naar het lichaam gaan kijken. De 72-jarige vrouw laat enkele kinderen en kleinkinderen achter.

Meer nieuws uit Herk-De-Stad

 • HASSELT

  Gewonde op Ring

  Op de Herkenrodesingel, de Grote Ring, in Hasselt zijn vrijdagmiddag rond 12 uur twee personenwagens met elkaar gebotst. De 27-jarige Lien V. uit Hasselt… Meer
 • HASSELT

  Geld uit gebouw gestolen

  Onbekenden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken in een gebouw langs de Koning Boudewijnlaan. De dieven gingen er met een som geld vandoor.… Meer
 • HASSELT/GINGELOM

  Fietser (46) gewond

  Op de Sint-Truidersteenweg in Hasselt zijn vrijdagochtend een personenwagen en een fietser met elkaar in aanrijding gekomen. De 46-jarige fietser Marc… Meer

Recente foto's uit Herk-De-Stad