HAMME

'Lini' brengt wandelaars en fietsers van Driegoten naar Weert

Een van de veermannen die de overzetboot zal bedienen. - Foto GDR
Een van de veermannen die de overzetboot zal bedienen. - Foto GDR

Nog deze week wordt een nieuwe veerboot in gebruik genomen aan het veer van Driegoten in Hamme met Weert. Rederij Jan Plezier uit Merksem zorgt voor de boot 'Lini'.

Wie zich laat overzetten van Driegoten naar Weert of terug vaart nu nog in de oude veerboot 'Julie'. Aan de pont in Driegoten ligt daarnaast al de nieuwe 'Lini' klaar. Het schip is veertien meter lang en werd gebouwd door de Werf Bruijs Jachtbouw in het Nederlandse Bergen Op Zoom. "Het nieuwe schip wordt binnenkort in gebruik genomen, voorlopig worden passagiers nog vervoerd met de 'Julie'. Die blijft hier trouwens ook liggen aan Driegoten zodat er een reserveboot ligt. 'Julie' was ook te zien in de televisieserie 'Stille Waters'", klinkt het bij de veermannen.

Het veer van Driegoten is één van de meest gebruikte veren in Hamme. De gemeente heeft vijf veren op het grondgebied en dat is het meeste van Vlaanderen. Het veer aan Driegoten wordt voornamelijk gebruikt door wandelaars en fietsers. "Bij mooi weer mogen we steeds een massa volk overzetten. Zowel op de huidige boot als op de nieuwe boot kunnen vijftig mensen tegelijk naar de overkant gebracht worden."

De naam 'Lini' werd gekozen door René Verbeeck van de rederij Jan Plezier die het veer Driegoten uitbaat nadat hij een concessieovereenkomst afsloot met Waterwegen en Zeekanaal. 'Lini' verwijst naar zijn schoondochter Liesbeth en zijn zoon Nils. (KDBB)

Meer nieuws uit Hamme

Recente foto's uit Hamme