GENT

Pop-up serveert enkel Gentse ingrediënten

De eerste klanten schuiven aan tafel in de Pop-up. - Foto WN
De eerste klanten schuiven aan tafel in de Pop-up. - Foto WN

Op DOK opende gisteren Le Petit Botanique, een pop-up restaurant dat enkel met in Gent gekweekte producten werkt. Elke weekdag kan men er aan een democratische prijs lunchen. In oktober verhuist het restaurant naar een vaste locatie in het centrum. "We hebben een terrein van 7.000 vierkante meter ter beschikking achter rusthuis Heiveld. Stadsboer Martin Rebry kweekt er seizoensgroenten en de senioren van het rusthuis helpen hem een handje", lacht initiatiefnemer Ron Hermans. "We schatten dat we dit jaar zo'n 20.000 kilo groenten kunnen kweken die hier veroberd zullen worden." Le Petit Botanique is elke weekdag op de middag open. Gisteren stond onder andere lamsvlees met courgette, quinoa en kruidenkaas op het menu. "Voorlopig hebben we nog geen groenten van ons eigen veld. Daarvoor is het wat te vroeg. Daarom hebben we onze ingrediënten nu bij bio-boeren uit het Gentse gekocht. Vanaf volgende week verwachten we de eerste ladingen groenten van ons eigen veld." Met Joachim Haemers vonden organisatoren van vzw Compaan en vzw Labeur een talentrijke chef-kok. Info: www.lepetitbotanique.be (EDG)

Meer nieuws uit Gent

  • Pommeline smeert Botrams Gent
    GENT

    Pommeline smeert Botrams

    De Botrammen mee Uuflakke op de Vlasmarkt kwamen gisteren met een beetje extra vlees. Niemand minder dan Pommeline van Temptation Island stond er te smeren.… Meer
  • Gent

    Groep De Bom mocht niet binnen

    Op de Korenmarkt stond gisteren om 20 uur de Doe-Maar-Covergroep De Bom op het podium. Maar dat is maar net gelukt. "We mochten hier niet binnen in Gent",… Meer
  • Kater wegsporten met BBB'us Gent
    Gent

    Kater wegsporten met BBB'us

    In en rond de fitnessbus in het Baudelopark kan je elke dag van de Gentse Feesten gratis sportlessen volgen. Het initiatief komt van studente binnenhuisarchitectuur… Meer
  • Elke dag 600 kilogram hesp Gent
    Gent

    Elke dag 600 kilogram hesp

    In dertig jaar tijd heeft Antoine Vervaet (68) de spitburger geperfectioneerd en is de lekkernij tot een geliefde delicatesse verheven op de Gentse Feesten.… Meer

Populair op Regio