GENT

Pop-up serveert enkel Gentse ingrediënten

De eerste klanten schuiven aan tafel in de Pop-up. - Foto WN
De eerste klanten schuiven aan tafel in de Pop-up. - Foto WN

Op DOK opende gisteren Le Petit Botanique, een pop-up restaurant dat enkel met in Gent gekweekte producten werkt. Elke weekdag kan men er aan een democratische prijs lunchen. In oktober verhuist het restaurant naar een vaste locatie in het centrum. "We hebben een terrein van 7.000 vierkante meter ter beschikking achter rusthuis Heiveld. Stadsboer Martin Rebry kweekt er seizoensgroenten en de senioren van het rusthuis helpen hem een handje", lacht initiatiefnemer Ron Hermans. "We schatten dat we dit jaar zo'n 20.000 kilo groenten kunnen kweken die hier veroberd zullen worden." Le Petit Botanique is elke weekdag op de middag open. Gisteren stond onder andere lamsvlees met courgette, quinoa en kruidenkaas op het menu. "Voorlopig hebben we nog geen groenten van ons eigen veld. Daarvoor is het wat te vroeg. Daarom hebben we onze ingrediënten nu bij bio-boeren uit het Gentse gekocht. Vanaf volgende week verwachten we de eerste ladingen groenten van ons eigen veld." Met Joachim Haemers vonden organisatoren van vzw Compaan en vzw Labeur een talentrijke chef-kok. Info: www.lepetitbotanique.be (EDG)

Meer nieuws uit Gent

  • Oostakker kreunt onder werken Gent
    GENT

    Oostakker kreunt onder werken

    Er broeit protest bij de handelaars in Oostakker. Daar zijn zo'n ingrijpende werken bezig, dat omleidingen zelfs door straten lopen die half open gebroken… Meer
  • GENT

    Werknemers slaags op werf

    Een 46-jarige Gentenaar riskeert een straf met uitstel voor een gewelddadige confrontatie met een collega. Beiden waren op 17 september 2013 werkzaam op… Meer
  • GENT

    Bromfietser lichtgewond

    Bij een aanrijding op het kruispunt van de Brugsesteenweg met de Fluweelstraat in Gent is gisterenochtend om 9.23 uur een 42-jarige bromfietser uit Gent… Meer