VEERLE

Onderwijs voor volwassenen in leegstaande school

CVO HIK, een centrum voor volwassenenonderwijs dat zowel hoger als secundair onderwijs aanbiedt, wil in de leegstaande middenschool van Sint-Lambertus in Veerle opleidingen organiseren. CVO HIK wil van start gaan in januari.

CVO HIK heeft al vestigingsplaatsen in Geel, Herentals, Tessenderlo, Westerlo, Arendonk, Turnhout en Vorselaar. Naast tweedekansonderwijs voor schoolverlaters uit het secundair onderwijs zonder diploma wil CVO HIK ook werkzoekenden, kansarmen en vluchtelingen bereiken. Momenteel doet CVO HIK dat enkel via avondonderwijs, het centrum wil dat ook via dagonderwijs gaan doen.

Vanaf januari 2018 wil CVO HIK starten met een opleidingsaanbod voor volwassenen in Veerle. Concreet denkt CVO HIK aan de studiegebieden mechanica-elektriciteit, zoals lassen, elektricien, mecanicien, koeling; en warmte met als afdelingen loodgieter, sanitair installateur en airco. Nog mogelijkheden zijn fietshersteller, lichaamsverzorging en horeca, met keuze uit hulpkok, kok en kelner. De meeste van deze opleidingen bereiden de leerlingen voor op knelpuntberoepen, waarnaar veel vraag is op de arbeidsmarkt.

"CVO HIK wil in hoofdzaak de basismodules van deze opleidingen in Veerle organiseren, gecombineerd met werkplekleren op de arbeidsmarkt", zegt Tony Bastijns, directeur van het CVO HIK in Geel.

Speelplaats De Wijngaard

Met basisschool De Wijngaard, die grenst aan de leegstaande school, bekijkt CVO HIK de mogelijkheid om het terrein van de huidige prefab als speelplein te laten gebruiken. Samen met het Laakdalse gemeentebestuur zal CVO HIK de mobiliteit, het parkeren en de verkeersveiligheid bestuderen.

De buurtbewoners krijgen in het najaar informatie over het onderwijsproject. Wie nu al meer informatie wenst, kan daarvoor terecht bij CVO HIK met een e-mail naar tony.bastijns@hik.be of ria.heylen@hik.be of bij het gemeentebestuur via tine.gielis@laakdal.be. (EJM)

Meer nieuws uit Geel

 • MOL

  Twee raadsleden vervangen

  Raadsleden Berlinde Knaeps van Vlaams Belang en Marijke Seyen van Open Vld+ hebben op de gemeenteraadszitting om persoonlijke redenen hun ontslag aangeboden.… Meer
 • WESTERLO

  Geld gestolen

  Een indringer heeft ingebroken in een woning aan de Kardinaal Cardijnstraat. De daders sloegen een raam stuk en gingen aan de haal met een som geld. (VTT)… Meer
 • LAAKDAL

  Dieven via raam

  Dieven hebben zondagnacht proberen in te breken in twee bedrijven aan de Nikelaan. Bij Atrio sloegen de daders een raam stuk, maar was er op het eerste… Meer
 • GEEL

  Inbraak bij ACW

  Dieven hebben maandagnacht proberen in te breken in het pand van de christelijke werknemersbeweging ACW in de Stationsstraat. De daders sloegen een raam… Meer

Populair op Regio

Recente foto's uit Geel