RETIE

16 STROBALEN VAN 'BOERENDART' VERMOEDELIJK AANGESTOKEN

Attractie brandt dag voor feest af

Dit is wat rest van Boerendart. Zelfs de hekken zijn door de hitte doorgebogen. - Vanderveken
Dit is wat rest van Boerendart. Zelfs de hekken zijn door de hitte doorgebogen. - Vanderveken

De volleybalfeesten van VC Retie zijn met een zware tegenslag begonnen. De vereniging zag gistermorgen haar attractie 'Boerendart' in vlammen opgaan. De balen stro zijn vermoedelijk in brand gestoken. "Snel gerekend gaat ons dat meer dan 3.000 euro kosten. Meteen onze verwachte winst van deze feesten", treurde de voorzitter.

Bedrukte gezichten bij schepen Luc Janssens (l) en voorzitter Paul Wens. - Vanderveken
Bedrukte gezichten bij schepen Luc Janssens (l) en voorzitter Paul Wens. - Vanderveken

Dit weekend vinden de volleybalfeesten plaats aan het Boesdijkhof in Retie. De festiviteiten begonnen gisteren met een kienavond, vandaag is er 'Boerendart' en morgen tot slot het recreatief volleybaltornooi. Maar echt uitgelaten zal de sfeer niet zijn, nadat de brandweer gisteren ter plaatse moest komen omdat een bewoner de 16 strobalen van de attractie Boerendart in lichterlaaie zag staan. "Ik ben rond 6.15 uur ter plaatse gekomen. Toen was er eigenlijk al bijna niets meer over van de opstelling", treurt voorzitter Paul Wens van VC Retie. "Het stro is opgebrand en ook de Heras-hekken zijn geplooid door de hoge temperatuur."

Een voorbijganger kon 's ochtends met z'n gsm de brand fotograferen. - Vanderveken
Een voorbijganger kon 's ochtends met z'n gsm de brand fotograferen. - Vanderveken

200 deelnemers

De brandweer kon dan wel voorkomen dat het vuur zich uitbreidde naar de aanliggende tent of andere gebouwen, het levensgrote dartsspel was helemaal vernield. Zo'n 35 hekken konden naar de schroothoop en van het stro bleef niets meer over. "We hebben nu wel beslist om nieuwe hekken en stro te laten komen, zodat er zaterdag toch kan gespeeld worden. We hebben immers meer dan 200 deelnemers", reageert de voorzitter. "Het zal dus wel in orde komen, maar het kost geld. We hebben geteld dat de kapotte hekken en de strobalen samen ruim 3.000 euro zullen kosten."

Inbraaksporen

Voor de sportvereniging een fikse tegenslag, want normaal gezien moest dit weekend wat geld in het laatje brengen voor het volgende werkingsjaar. Nu zullen ze waarschijnlijk niet meer zoveel over hebben. "We zijn wel verzekerd, maar enkel voor ongevallen met lichamelijk letsel. Dus hiervoor zullen we zelf moeten opdraaien", klinkt het nog. "We kunnen alleen maar hopen dat er dit weekend heel veel mensen komen opdagen."

Volgens de betrokkenen werd de brand aangestoken. Het parket is gisteren ook ter plaatse geroepen om de nodige vaststellingen te doen en uit te zoeken of er brandversnellers gebruikt waren. Daarvan waren de resultaten gisteren nog niet bekend. De volleybalvereniging en het gemeentebestuur denken alvast dat de brand in verband staat met de poging tot inbraak.

"Er zijn ook duidelijke braaksporen gevonden aan de koelcel van de feesttent. Daar zijn de daders niet binnengeraakt. Er is een vermoeden dat het dezelfde daders zijn geweest die deze stapel in brand staken", vertelt burgemeester Patrick Geuens.

Meer nieuws uit Geel

 • WESTERLO

  Werken aan verkeerslichten

  Tussen 21 en 30 augustus wordt gewerkt op het kruispunt van Ter Voort met het Kapelplein, de Kloosterstraat en de Stijn Streuvelsstraat inVoortkapel. Proximus… Meer
 • WESTERLO

  Inbrekers gevlucht

  Dieven zijn in de nacht van donderdag op vrijdagbinnengedrongen in het containerpark van Westerlo in de Oevelsedreef. De daders hadden elektromateriaal… Meer
 • LAAKDAL

  MUG botst met motorrijder

  Een MUG-wagen van het ziekenhuis in Geel raakte donderdagavond rond 23.50 uur betrokken bij een verkeersongeval op het kruispunt van de Nieuwe Baan met… Meer
 • WESTERLO

  Herstelling klinkers

  Een aannemer voert nog tot 31 augustus herstellingen uit aan de klinkers op de Grote Markt en in de Polderstraat. Er zijn drie werfzones die achtereenvolgens… Meer

Recente foto's uit Geel