DENDERMONDE

NAAICLUBJE LEERT JONGEREN OPVANGTEHUIS KLEURRIJKE KUSSENS MAKEN

Tetterende Tiretten fleuren Kinderhuis op

Enkele dames van de Tetterende Tiretten in de weer om vlagjes te maken. - Copyright : Geert De Rycke
Enkele dames van de Tetterende Tiretten in de weer om vlagjes te maken. - Copyright : Geert De Rycke

De Tetterende Tiretten uit Dendermonde tonen hun goed hart. Al weken zijn ze druk in de weer om de kamers van Kinderhuis Sint-Vincentius op te fleuren. De kinderen kruipen zelf ook achter de naaimachine. Met een leuke verzameling van kussens, vlaggen en rugzakjes als resultaat.

Enkele kinderen tonen de gemaakte rugzakjes. - Copyright : Geert De Rycke
Enkele kinderen tonen de gemaakte rugzakjes. - Copyright : Geert De Rycke

De Tetterende Tiretten zijn een kliek enthousiaste dames die er allen van houden om achter het naaimachine te zitten. "Het begon jaren geleden als een clubje van enkele vriendinnen, maar is intussen uitgegroeid tot een groep van meer dan dertig leden", vertelt Anneleen Baten. "Elke woensdagavond komen we samen in het Buurthuis Wastijne in de Boonwijk in Sint-Gillis-Dendermonde."

De jongeren mochten meehelpen om onder meer kussens te maken. - Copyright : Geert De Rycke
De jongeren mochten meehelpen om onder meer kussens te maken. - Copyright : Geert De Rycke

Stikmarathon

De dames zijn niet aan hun eerste goede daad toe. Zo zette de stikkende damesclub zich al in voor de vzw 'Vergeet de kinderen niet'. In het Huis Van Winckel werd toen een stikmarathon gehouden. Zakjes om appels mee te nemen, hoesjes voor papieren zakdoekjes, theelichthouders en speldenkopkussentjes werden toen verkocht voor het goede doel. Ook aan Music For Life van de zender Studio Brussel namen ze al deel.

"Nu was het tijd voor een nieuwe uitdaging", zegt Baten. "Wij denken immers ook na over hoe we kunnen bijdragen tot een mooiere wereld. Een nieuw goed doel drong zich op."

Moeilijke thuissituatie

Dat werd deze keer het Kinderhuis Sint-Vincentius aan de Leopold II-laan in Dendermonde. Dat is een opvangtehuis van de Bijzondere Jeugdzorg voor kinderen tot achttien jaar die thuis in een problematische opvoedingssituatie verzeild raakten. De kinderen worden er opgevangen en de gezinnen begeleid om er op die manier voor te zorgen dat er weer een hereniging mogelijk is.

"Het Kinderhuis moet alvast roeien met beperkte riemen", zegt Baten. "Daarom leek het ons leuk een steentje bij te dragen om de kamers van de inwonende kinderen op te fleuren. We betrekken hen daarbij door hen zelf ook creatief bezig te laten zijn via workshops. Ook de leefruimtes zullen worden voorzien van leuke spullen die de Tiretten met veel plezier voor hen maken", zegt Anneleen Baten.

Het resultaat zijn een massa kleurrijke kussen, vrolijke rugzakjes, vlagjes en andere decoratiespullen. De Tetterende Tiretten gingen al een hele lading overhandigen aan het Kinderhuis en werden daar met open armen ontvangen. "We hebben dus zeker niet stilgezeten sinds onze stikmarathon voor het goede doel in 2014", zegt Baten. "Gelukkig konden we ook nu rekenen op hulp van Guy's Naaicentrum uit Hamme. Hij zorgt voor de naaimachines die nodig zijn bij de workshops met de kinderen."

De Tetterende Tiretten laten ook in de toekomst nog van zich horen. Zo staat op 4 mei een stoffenverkoop op het programma in Zaal Kluster, aan de Dokter Haeckstraat in Grembergen. Bovendien zullen de stikkende dames tijdens de eindejaarsperiode opnieuw een marathon organiseren voor Music For Life 2016. Info: http://tetterendetiretten.blogspot.be.

Meer nieuws uit Dendermonde

 • DENDERMONDE

  Vinylbeurs in Belgica Bis

  'LAB58' en 'Mind Your Business', de twee bovenlokale projecten van het jeugdhuis houden op zondag 26 maart een vinylbeurs. Er zijn ook workshops rond dj'en… Meer
 • DENDERMONDE

  Met milieuboot op Schelde

  De Milieuboot vaart uit in Dendermonde. Meevaren kan op zaterdag 25 maart. De Milieuboot verkent dan de Zeeschelde tussen Dendermonde en Schellebelle.… Meer
 • DENDERMONDE

  Requiem van Mozart in Abdijkerk

  Het koor La GIOIA Inter.voiceS van Dendermonde start vandaag (zaterdag 25 maart) haar nieuw concertseizoen met de uitvoering van het Requiem van W.A. Mozart.… Meer
 • Al 500 senioren op verkeersles Dendermonde
  DENDERMONDE

  Al 500 senioren op verkeersles

  De gratis verkeerslessen van de verkeersdienst van de lokale politie en het stadsbestuur van Dendermonde blijven aanslaan. Onlangs werd de vijfhonderdste… Meer
 • DENDERMONDE/BUGGENHOUT

  "Professioneel korps? Dom voorstel"

  Een gelekte interne nota van het Dendermondse stadsbestuur over de nieuw te bouwen brandweerkazerne in de stad heeft onrust veroorzaakt in de Brandweerzone… Meer

Populair op Regio

Recente foto's uit Dendermonde