VEURNE

Politie-inspecteur aangehouden na belaging van mishandelde ex

Een politie-inspecteur van zone Spoorkin moet een maand langer in de cel blijven nadat hij de voorwaarden die hij opgelegd kreeg na partnergeweld schond. Dat besliste de raadkamer gisteren.

De man, een veertiger en al jaren in dienst bij Spoorkin, werd in maart gearresteerd nadat zijn partner aangifte deed van partnergeweld.

"Dat was al veel langer aan de gang maar de vrouw verzweeg het altijd", zegt advocaat Frank Reynaert, die haar belangen behartigt.

"Enerzijds uit liefde en anderzijds omdat ze niet wou dat zijn job bij de politie in gevaar kwam. Maar genoeg was genoeg. Het duurde al te lang en ook bij zijn vorige relaties ging hij al over de schreef."

De agent moest voor de onderzoeksrechter verschijnen die hem onder strikte voorwaarden vrijliet. Zo mocht hij geen contact meer hebben met de vrouw, die hem intussen verliet en verhuisde. Ze hield haar adres ook angstvallig geheim.

"Die beslissing was zeer terecht maar de agent heeft ze overtreden", vervolgt Reynaert.

"Hij achterhaalde haar adres en ging ze eerder deze week opzoeken. Dus stapten we met dat onomstotelijk bewijs opnieuw naar de onderzoeksrechter."

Die besliste om hem nu wel aan te houden. Sinds maart is hij ook op non-actief gezet bij de politie en vervulde hij er geen taken meer.

Bij Spoorkin wachten ze nu het onderzoek af om eventuele andere maatregelen te nemen.

Meer nieuws uit De Panne

 • KOKSIJDE

  Fietsers gewond na val

  Op het kruispunt van de Zeelaan en de Abdijstraat in Koksijde werd gisteren rond 12.10 uur een fietser aangereden door een personenwagen. De fietser werd… Meer
 • BEVEREN-AAN-DEN-IJZER

  Brand snel geblust

  In de Roesbruggestraat in Beveren-Aan-Den-Ijzer brak dinsdagnacht rond 4.30 uur brand uit op een boerderij. Het brandweerkorps van Zuid-ijzer ging ter… Meer
 • KOKSIJDE

  Frontale botsing

  In de Robert Vandammestraat zijn gisterenmorgen twee auto's frontaal op elkaar ingereden. Het ongeval, tussen een persoon uit Koksijde en een persoon uit… Meer

Recente foto's uit De Panne