OOSTENDE

Na het boek 'Zwerfsteen', het theaterstuk

Celia Bogaert en Onno van Gelder Jr. in De Grote Post. - Foto LBB
Celia Bogaert en Onno van Gelder Jr. in De Grote Post. - Foto LBB

Onno van Gelder Jr. en Celia Bogaert staan op 19 en 20 januari op de planken van De Grote Post met 'Zwerfsteen', naar analogie met het boek van de Oostendse auteur Kathelijn Vervarcke.

Het nieuwe theaterstuk bouwt verder op het verhaal van Samuel die door zijn eigen vader aan de deur gezet wordt. Het verhaal start zes jaar later en de passage van de tiener keert als een sluipend gif terug in het huwelijk van Lotte en Simon, de stiefmoeder en vader van Samuel.

Onno van Gelder Jr. speelt Simon, Celia Bogaert vertolkt Lotte. "We zijn sinds eind december volop samen aan het repeteren", zegt Onno.

"Ik ben tevreden over de rol. Simon is niet de meest aangename man, maar de hand van Kathelijn komt er volledig in terug. Je voelt dat een vrouw de mannenrol heeft geschreven, maar dat is fijn", vertelt Onno. Hij regisseert het stuk zelf, maar Kathelijn werkt ook mee. "Het is moeilijk om jezelf te corrigeren en daarom komt Kathelijn soms langs om mijn rol mee vorm te geven." 'Zwerfsteen', op 19 en 20 januari telkens om 20 uur in CC De Grote Post. Tickets kosten 10 euro, exclusief reservatiekosten. (LBB)

Meer nieuws uit Bredene

Recente foto's uit Bredene