BOORTMEERBEEK

Gemeente investeert 40.000 euro in snelheidsregistratieborden

Onder meer hier langs de Rijmenamsebaan kwam er een snelheidsregistratiebord. - Sven Ponsaerts
Onder meer hier langs de Rijmenamsebaan kwam er een snelheidsregistratiebord. - Sven Ponsaerts

De gemeente Boortmeerbeek heeft deze week 16 nieuwe snelheidsregistratieborden in het straatbeeld geïnstalleerd. De borden moeten roekeloze autobestuurders er attent op maken dat ze te snel rijden.

"Het verkeer raast aan veel te hoge snelheden door onze lokale doorgangswegen", verklaart schepen van Mobiliteit Remi Serranne (sp.a) de aankoop. "Heel wat verkeer uit de omliggende gemeenten gebruikt onze wegen om de autosnelweg richting Antwerpen of Brussel te bereiken. Het tijdverlies dat die automobilisten onderweg oplopen door files, wegenwerken of gesloten overwegen willen ze nog inhalen. Snelheidsremmers of verkeersplateaus zijn niet altijd de beste oplossing, want die zorgen wel eens voor trillingen en geluidshinder. Twaalf snelheidsregistratietoestellen met een eigen zonnepaneel voor stroomtoevoer werden op vaste plaatsen, vooral langs de grotere, gemeentelijke invalswegen, geplaatst. Vier mobiele toestellen kunnen gebruikt worden tijdens evenementen."

Flitsen kunnen de toestellen niet, maar alle snelheidsmetingen worden wel geregistreerd en aan de lokale politie doorgegeven. Die zal de geregistreerde gegevens gebruiken om gerichte snelheidscontroles uit te voeren. De 16 toestellen kosten samen 40.000 euro. (SPK)

Meer nieuws uit Boortmeerbeek

Recente foto's uit Boortmeerbeek

Agenda