DOEL

Havenbedrijf zet bodemonderzoek Saeftinghedok verder

De Westlangeweg in Doel was gisteren afgesloten voor bodemonderzoeken in opdracht van het Havenbedrijf. - Kristof Pieters
De Westlangeweg in Doel was gisteren afgesloten voor bodemonderzoeken in opdracht van het Havenbedrijf. - Kristof Pieters

Bewoners van de Westlangeweg in Doel zijn gisteren geconfronteerd met een afgesloten straat en boorwerken uitgevoerd door de firma Geosonda. Op de documenten die het actiecomité Doel 2020 kon inkijken staat vermeld dat de werken worden uitgevoerd in opdracht van het Antwerps Havenbedrijf en gebeuren in het kader van het 'project Saeftinghedok'.

Vernietigd

"Een project dat nochtans door de Raad van State op 20 december 2016 werd vernietigd", reageert Jan Creve van Doel 2020. "Blijkbaar voelt het Havenbedrijf zich niet gehinderd om werken uit te voeren in het kader van een project dat wettelijk niet meer bestaat. Het tast ook de geloofwaardigheid aan van de nieuwe procedure waarbij alternatieven worden onderzocht voor het Saeftinghedok."

Doel 2020 heeft er gisteren bij de gemeente Beveren op aangedrongen dat de werken onmiddellijk worden stilgelegd. Terzelfdertijd beraden de advocaten van Doel 2020 zich er over verdere stappen. (PKM)

Meer nieuws uit Beveren

Recente foto's uit Beveren