MEENSEL-KIEZEGEM/RILLAAR/BEGIJNENDIJK

VEEL FESTIVITEITEN OP DAG DAT TOUR DOOR HET HAGELAND RIJDT

Boerenhof wordt wielercafé

De Tour lokt steeds veel toeschouwers, zoals hier in Waregem in 2007. - JVK
De Tour lokt steeds veel toeschouwers, zoals hier in Waregem in 2007. - JVK

Met de doortocht van de Ronde van Frankrijk in het vooruitzicht wordt café Boerenhof in Meensel-Kiezegem vanaf 16 april omgevormd tot wielercafé. Je kan er originele koerstruitjes van Eddy Merckx bewonderen. De passage van de Tour wordt ook gevierd aan zaal 't Jongensschool en fruitbedrijf Vanhellemont.

Het Boerenhof wordt vanaf volgende week een wielercafé met onder meer truitjes van Eddy Merckx. - Bollen
Het Boerenhof wordt vanaf volgende week een wielercafé met onder meer truitjes van Eddy Merckx. - Bollen

De spits van de festiviteiten wordt deze week al afgebeten door café Boerenhof. Het Comité 525 vormt het café om tot een wielercafé. "Originele koerstruien en foto's van Eddy Merckx kunnen in het café bewonderd worden", aldus woordvoerder Theo Vanderhaegen van de werkgroep. "Onder meer via onze leden, daar zitten verzamelaars tussen, konden we de truitjes bemachtigen."

Op 6 juli, de dag van de doortocht zelf, zal Eddy Merckx uitgebreid gehuldigd en gevierd worden. "Ongetwijfeld wordt het een onvergetelijk volksfeest", zegt Vanderhaegen. Meer info wordt pas gegeven op de persconferentie van 16 april.

Enkele honderden meters verder is er op de dag van de doortocht ook een groot feest, namelijk aan het milieuvriendelijk fruit- en sorteerbedrijf Vanhellemont in de Heibosstraat. "Het zal waarschijnlijk de eerste en laatste keer zijn dat het evenement ons bedrijf passeert", zegt Mario Vanhellemont. "Die gelegenheid kunnen we niet voorbij laten gaan. We hebben de gemeente laten weten dat we onze infrastructuur ter beschikking stellen. Het wordt ongetwijfeld een groot volksfeest. Meer kan ik voorlopig nog niet zeggen. Of ik zelf een grote wielerfan ben? Een wielerfreak ben ik niet maar ik volg het wel vanop een afstand."

In totaal wordt er op drie plaatsen gefeest. "Ook aan 't Jongensschool wordt een evenement georganiseerd door drie wielerclubs uit de gemeente", voegt schepen van Sport Filip Broos (sp.a) van Tielt-Winge eraan toe. "Er wordt een groot scherm geplaatst."

Feestdorp

In Rillaar (Aarschot) wordt het Jos Daemsplein de place to be. "Vrijdag hebben we bevestiging gekregen van Carrefour Belgium dat ze in Rillaar een feestdorp inrichten", weet schepen van Sport Geert Schellens (sp.a). "Ze hebben voor Aarschot geopteerd en niet voor pakweg Tienen omdat er hier drie vestigingen van Carrefour zijn. Onder meer het grote scherm wordt voorzien door Carrefour Belgium. Voor de kinderen wordt er ook een voetbaldorp ingericht."

Ook in Begijnendijk wordt er gewerkt aan een programma. "Met de kinderen van de vakantiewerking zullen we een hele dag feesten op een terrein aan de Liersesteenweg, waar de Ronde passeert", zegt Alex Vissenaekens van de sportdienst. "Als Begijnendijk in de rechtstreekse televisie-uitzending zit, plannen we ook nog iets speciaals dat van de lucht uit te zien zal zijn."

Meer nieuws uit Begijnendijk

 • BEGIJNENDIJK

  Juwelen en geld gestolen

  In de Professor Scharpélaan is woensdagnamiddag ingebroken in een woning. Toen de bewoner thuiskwam, merkte hij dat de achterdeur was geforceerd en de… Meer
 • BEGIJNENDIJK

  Bewoner ziet inbrekers wegvluchten

  De bewoner van een huis aan de Kleine Steenweg kwam woensdag thuis en zag drie jongemannen van ongeveer 20 jaar weglopen van zijn erf. Ze hadden de achterdeur… Meer
 • Werken Betekom leggen Werchter plat Begijnendijk
  BETEKOM/WERCHTER

  Werken Betekom leggen Werchter plat

  De start van grootse wegenwerken in het centrum van Betekom zorgt sinds dinsdagochtend voor grote verkeershinder in en om Werchter tijdens de ochtendspits.… Meer
 • BEGIJNENDIJK/TREMELO

  Gemeenten bespreken fusie

  Begijnendijk en Tremelo hebben gisterenavond rond de tafel gezeten om een mogelijke fusie te bespreken. Beide gemeenten lijken op elkaar aangewezen. Meer

Recente foto's uit Begijnendijk