ARENDONK

Prik&Tik neemt online biershop over

Ben Luyten en Griet Baelus starten een Belgische bierwebsite. - Foto Ton Wiggenraad
Ben Luyten en Griet Baelus starten een Belgische bierwebsite. - Foto Ton Wiggenraad

Drankenhandel Prik & Tik aan Hertevelden in Arendonk heeft de webshop Belgianbeerz.com overgenomen. Bedoeling is dat de drankenhandel voortaan mensen van over de hele wereld aan Belgische bieren kan helpen.

De Arendonkse drankenhandel Prik & Tik heeft de webshop Belgianbeerz.com overgenomen. Daarmee worden Belgische bieren over de hele wereld verkocht. De webshop is in 2012 opgestart door Leuvenaar Lode Devlieghere.

Op Belgianbeerz.com vind je bekendere bieren als Leffe of Stella, maar via de webshop zijn voortaan ook lokale specialiteiten zoals Arendonker of Keikop beschikbaar.

700

"In totaal bieden we nu een zevenhonderd bieren aan", zegt Griet Baelus van de Arendonkse drankenhandel. "Voordien stonden er ongeveer 450 bieren op. Voor ons is de webshop eigenlijk een heel goede aanvulling omdat we die bieren niet speciaal moeten gaan kopen, we hebben ze al in onze voorraad."

Amerika

"Een groot deel van onze bieren gaat naar de Verenigde Staten van Amerika. Daar zijn ze gek op Belgische bieren. Ook in Groot-Brittannië verkopen we veel. De populariteit van de Belgische bieren is de jongste jaren overal sterk gestegen omdat we enkele grote prijzen gewonnen hebben. Die prijswinnaars doen het bijvoorbeeld in Amerika heel erg goed. Zo zijn de kriek en de geuze van brouwerij Cantillon één van onze populairste bieren omdat zij een tijdje geleden een prijs wonnen. Een Amerikaan kijkt wat er in de top tien staat en bestelt dat dan."

Griet Baelus zal zich voortaan gaan bezighouden met de webshop, de bestellingen zelf verstuurt PostNL. "We geloven hier heel erg in, ook omdat de e-commerce toch een sterk groeiende sector is. We hebben speciaal heel veel extra informatie toegevoegd bij alle bieren. Op die manier komen we hoog te staan bij Google en kan iedereen ons makkelijk vinden." (BHR)

Meer nieuws uit Arendonk

 • MOL

  Controle zwaar vervoer

  Op maandag 24 april controleerde de politie Mol-Balen-Dessel op zwaar vervoer aan de Zuiderring in Mol. Er werden 8 verkeersinbreuken vastgesteld. 4 overtredingen… Meer
 • MOL

  Opendeur Molen Ezaart

  Op zondag 30 april zetten de 'Vrienden van de Molen' de deur van de molen van Ezaart open voor het grote publiek. Tot en met september kan je elke laatste… Meer
 • MOL

  Sunday@Smits in Jakob Smitsmuseum

  Op zondag is het feest in het Jakob Smitsmuseum in Mol Sluis. Het museum bestaat 40 jaar. Tussen 13 uur en 17 uur kan iedereen gratis de prachtige werken… Meer
 • ARENDONK

  56ste Bedevaart naar Scherpenheuvel

  Op 6 mei organiseert KWB voorheide de 56ste voetgangersbedevaart van Arendonk naar Scherpenheuvel. De tocht van 48 km loopt langs landelijke wegen en vertrekt… Meer

Recente foto's uit Arendonk