Feesten & leven in Antwerpen

vorige volgende
LOADING
Oeps, er liep iets mis!

PIVA ANTWERPEN

CVO PROVINCIE ANTWERPEN

PIVA

12 mensen met een beperking gaan dankzij CVO provincie Antwerpen aan de slag in de horeca

12 volwassen cursisten met een beperking (o.a. met het syndroom van Down) een volwaardige basisopleiding horeca aan CVO Provincie Antwerpen. Met de ondersteuning van hun begeleiders van vzw Rotonde en de expertise van de docenten van CVO Provincie Antwerpen leerden ze de kneepjes van het vak. De cursisten hadden meer tijd nodig om keukencompetenties te verwerven dan in het regulier onderwijs, maar hun leerresultaten zijn na een half jaar opleiding verbluffend.

Op 24 maart behalen ze hun deelcertificaat basis zaal en basis keuken. Ze leerden onder meer vis fileren, groenten reinigen en versnijden en basissoepen en –sauzen maken. Ze zijn dan ook klaar om aan de slag te gaan in bistro Perron Noord in Brasschaat, een initiatief van vzw Rotonde. Sommige van de cursisten kunnen onder het statuut van ‘begeleid werken’ ook terecht in de horecasector of ze kunnen doorstromen naar de opleiding Hulpkok.

Op 24 maart verzorgden de 12 cursisten vanaf 19 uur een receptie als sluitstuk van hun opleiding. Daarna krijgen ze hun deelcertificaten en mogen ze samen met hun familieleden genieten van een feestmaal bereid en opgediend door de cursisten van het eenjarig traject Hotelbedrijf.

CVO provincie Antwerpen – project RotondeOnder de deskundige begeleiding van vier coaches -HAMBARTSOUMIAN Marianna

-LAENEN Gustave

-UWAERTS Brigiet

-VALENTEYN Helenbekwamen volgende personen het zeer gegeerde certificaat:

Bamps Mike

De Boeck Nicole

De Kort Giselle

Goetgebuer Peter

Goffin Lise

Lancel James

Marievoet Sabine

Maxim Andreea

Plas Pieter-Jan

Slootmaekers Ben

Spaas Marc

Vanhecke Jeroen

felicitaties

klik op het hartje om te feliciteren

Meer nieuws uit Antwerpen