hln
Denk aan het milieu. Denk na voor je print!

Kuifje maakt opmerkelijke entree op West End

Door: redactie
13/12/07 - 17u49

Naast de gigantische aanplakbiljetten van 'Les Misérables' (Hugo) en 'Mamma Mia!' (Abba) prijkt nu ook onze plaatselijke held Kuifje. De stripfiguur maakte een opmerkelijke entree op West End in Londen. De eerste musical die gebaseerd is op de avonturen van reporter Kuifje, 'Kuifje en de zonnetempel', wist in 2001 in België meer dan 300.000 musicalliefhebbers te bekoren.

Mooi verhaal
Lang werd getwijfeld of Kuifje het ook in het buitenland zo goed zou doen, maar de première van de musical 'Hergé's Adventures of Tintin' in het Playhouse Theatre op West End veegde alle twijfels van tafel. "Regisseur Ruffus Norris is erin geslaagd om een mooi verhaal neer te zetten zonder afbreuk te doen aan het stripverhaal van Hergé", schrijft de site Whatonstage.

Kuifje in Tibet
En ook in enkele Britse kranten werd de musical enthousiast onthaald. "Een formidabel spektakel voor zowel kinderen als volwassenen", vond de filmcriticus van de Independent. "Intelligent en ingenieus", oordeelde de Guardian. De musical, die gebaseerd is op Hergé's 'Kuifje in Tibet' (waar hij op zoek gaat naar vriend Tsjang en op de Everest onder andere de yeti ontmoet), ging er op 12 december in première. (belga/odbs)

De Persgroep Digital. Alle rechten voorbehouden.