hln
Denk aan het milieu. Denk na voor je print!

Westvleteren verkoopt uit geldnood trappist in Colruyt

Door: redactie
27/10/10 - 04u10

Het veelgeprezen abdijbier van de paters in Westvleteren zal binnenkort allicht te koop zijn bij Colruyt. Dat staat in de gedrukte versie van Het Laatste Nieuws.

De paters voelen zich genoodzaakt om deze "historische stijlbreuk" te plegen omdat de kosten voor de verbouwingen aan hun abdij hoger oplopen dan gedacht.

"Uit principe brouwden we tot nu toe een beperkt aantal hectoliter bier en hielden we ons ver van platte handel, maar de kosten voor de verbouwingen aan onze abdij lopen veel hoger op dan gedacht. We zijn verplicht om minstens tijdelijk meer te brouwen en ons bier in de 'commerce' te gooien", bevestigde de 'broeder-telefonist' aan de krant.
 
Degustatiebox
De besprekingen met Colruyt zijn nog volop aan de gang. Mogelijk zal een soort degustatiebox in de winkelrekken komen, met drie flessen bier - in 2005 uitgeroepen tot 'beste bier ter wereld' - en een glas.
 
De verbouwingen aan de abdij zijn noodzakelijk. Door scheuren en verzakkingen werd een deel van de gebouwen door de brandweer onveilig verklaard. (belga/tw)

De Persgroep Digital. Alle rechten voorbehouden.